В последните месеци, над година или две имаме проява на

...
В последните месеци, над година или две имаме проява на
Коментари Харесай

Политологът Ивайло Илиев с коментар кога Борисов ще държи инициативата и копчето за избори

В последните месеци, над година или две имаме демонстрация на ниска политическа просвета. Забравихме какво е политиката като изкуство на компромиса. Тази политическа просвета се подкопава от политическия хайлайф. Това съобщи пред БНР политологът Ивайло Илиев. Според него обстановката припомня за нестандартните късметчета, които се вършат за новогодишната баница.

Ако в състава на бъдещия кабинет влязат специалисти, които са и партийни остриета, това би могло  да се възприема като отровна целувка , означи той в предаването " Преди всички ".

Ако ГЕРБ направи компромис да поддържа държавно управление с втория мандат,  Борисов ще държи самодейността, " копчето за новите избори " , при първите неточности на подобен кабинет ще припомня, че това е кабинет на ПП-ДБ, а  след няколко месеца работа би могъл и да смъкна подобен кабинет , разяснява Илиев.

Новата коалиция има самочувствието да показа проектосъстав на кабинет с ярки политически фигури.  Но непрекъснато скрепяване на ГЕРБ към Политическа партия и изключително към Демократична България въздейства извънредно зле имиджово на новата коалиция , счита политологът.

По думите му, " в случай че продължаваме в същия дух още няколко седмици, и да има ново ръководство, и да няма, те  неизбежно търпят вреди , които няма да са единствено имиджови, а най-вероятно и електорални, и то напълно скоро ".

И в този парламент има риск всичко внезапно да се счупи , уточни Ивайло Илиев.

" Преговорите, които следим пред камерите, са от дълго време проиграни . Ако това са в действителност първите диалози, няма да стигнем до средата. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР