В последните месеци има бум на болнични листове от летище

...
В последните месеци има бум на болнични листове от летище
Коментари Харесай

Червена лампа в Lupa.bg: НОИ в паника от болнични от летището!

В последните месеци има взрив на болнични листове от летище " София " и всички се чудноват за какво е тази наклонност - призна чиновник на Национален осигурителен институт пред Lupa.bg. Това се следи в последните месеци, в които са почнали безумни дейности на ръководство от новия концесионер, който към този момент навъртя година отпред на аеропорта.

Служителите са принуждавани да напущат с идиотски направени графици и рокади в отделите, а служащите подхващат такива ограничения, защото са принуждавани да си взимат платения годишен отпуск късно, или им е отказван неплатен подобен.

През това време хората си търсят работа, до момента в който тече дългият болничен - множеството към 6 месеца, и си прибират малко повече пари от тези, които получават във тип на работна заплата. През това време Национален осигурителен институт изплаща сумите.

Ръководството на летището продължава да прави вътрешни съкращентия, разкарвайки чиновници пред пенсия или други, които са без сериозен тил, защото наклонността е да останат много по-малко хора на щат. Но заплатите остават същите, там не се вижда светлина в тунела, макар че през април възнагражденията бяха вдигнати сред 6 и 10%, което на фона на непрекъснато растящата инфлация, си е напряко смешно.

Наблюдава се и наклонността, че поради летния сезон, в който всички се потеглят по почивки, чиновниците на летището в столицата не могат да си употребяват отпуските, които съгласно последния групов трудов контракт са били орязани с един ден. И това ги принуждава в допълнение да прибягват до сходни дейности - болничен лист, който им подсигурява приятна отмора и малко по-висока заплата. А за други - подсигурява им задоволително време, с цел да си намерят по-добре платена работа и видимо успокоение за огромен интервал от време.

Хора от Национален осигурителен институт признаха пред Lupa.bg, че в случай че този взрив на болнични продължи, тогава ще се наложи и сериозна инспекция - както на лекарите и болничните заведения, които са ги издали, по този начин и на самите жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР