В последните години виждаме завръщането на концепции и идеи, представяни,

...
В последните години виждаме завръщането на концепции и идеи, представяни,
Коментари Харесай

Тим Кук смята, че хората все още не са наясно с това какво е метавселената

В последните години виждаме завръщането на концепции и хрумвания, представяни, като нещо невиждано и не съществувало, предлагано ни в безценен целофан и високопарни презентации, единствено да разберем, че под лъскавата опаковка има нещо остаряло и познато или нищо чак толкоз впечатляващо. Живеем обаче в такова време.

Една от тези концепции сигурно е за така наречен „ метавселена “. И това е от същото като гореизброените май. Не става дума просто за Second Life. Почти всички през днешния ден живеем в свои лични метавселени. Със сигурност го усетихме през последните две години и половина. Единственото, което е нужно е компютърно устройство с интернет връзка. Много хора работят във виртуални офиси с виртуални сътрудници, които от време на време в никакъв случай не виждат и извършват задачи на виртуални шефове, забавляват се във виртуалния си свят, вървят на кино онлайн и на концерти, учат онлайн, флиртуват онлайн и дори спортуват виртуално. Така за някои целият техен свят, цялата им галактика, може да се изобрази с нули и единици. Тим Кук, изпълнителният шеф на американската компания Apple обаче е убеден, че хората си нямат концепция за метавселената.

„ Винаги съм си мислел, че е значимо хората да схванат какво тъкмо е обещано нещо и в действителност не съм сигурен, че средностатистическият човек може да каже какво е метавселената “, изяснява Кук пред нидерландското издание Bright. Той продължава с това, че съгласно него хората надали ще желаят да прекарват дълготрайно време във виртуалната действителност. „ Виртуалната действителност е лимитирана за употребена за лимитирани интервали от време, а не за добър метод за водене на връзка “.

Шлемовете за виртуална действителност се чака да бъдат „ целофана “, в който би трябвало да ни се сервира метавселената. Фейсбук, компанията зад известната обществена мрежа, дори си промени името на Meta Productions, с цел да покаже каква ще е посоката им на развиване. Те имат и шлем за виртуална действителност – Meta Quest (известен преди като Oculus Rift). За разлика от Apple, които също имат упоритости за метавселена. Отдавна се носят клюки, свързани с VR проектите на американската компания, като последните в това посоки са, че шлемът на Apple ще е построен на основата на личния им чип A2, което значи, че устройството ще е надалеч по-мощно от Quest. Според други клюки, устройството към този момент е показано пред борда на шефовете на Apple, като шлемът употребява за операционна система RealityOS.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР