В последните години тенденциите в туризма се променят с изключителна

...
В последните години тенденциите в туризма се променят с изключителна
Коментари Харесай

България се превръща в топ дестинация за немските туристи, изпреварвайки Малдивите и ОАЕ

В последните години трендовете в туризма се трансформират с изключителна динамичност, като от ден на ден туристи търсят нови и разнородни дестинации за своята отмора. Според последните данни от изследването DRV Travel Trends 2024, България заема водещо място измежду желаните дестинации от немските туристи , оставяйки зад себе си екзотични места като Малдивите и Обединените Арабски Емирства.

България, известна със своите плажове по Черноморието, богатата си история и просвета, притегля вниманието на немските туристи освен с хубостта си, само че и с качествените услуги на налични цени. Реализираните промени и дейните рекламни акции, изключително от страна на Черноморските общини, способстват за 20% нарастване на ранните записвания за идния летен сезон.

На интернационалното ревю ITB в Берлин, България съумя да притегли вниманието на водещи туристически оператори . След сполучливи договаряния и срещи, проведени от министъра на туризма Зарица Динкова, немската туристическа компания Der Touristik разгласи готовността си да влага в страната като желана фамилна дестинация.

Въпреки че Турция заема първото място в класацията на DRV Travel Trends 2024 за най-популярна дестинация за пакетни пътувания на германците през лятото, България показва забележителен напредък. Испания и Гърция също се подреждат измежду водещите дестинации, само че България съумява да се издигне като конкурентоспособен избор измежду немските пътешественици.

Тенденцията, показваща растежа на интереса към България като туристическа дестинация, е отражение на сполучливите тактики за маркетинг и възстановяване на инфраструктурата и услугите за туристи. България притегля вниманието със своето многообразие и предлага благоприятни условия за незабравима отмора на налични цени, което я прави привлекателна за от ден на ден немски фамилии търсещи качество и нови прекарвания.

В бъдеще страната има капацитета да заеме още по-високи позиции в класациите за туристически дестинации , привличайки гости от целия свят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР