В последните години темпът на живот стана толкова бърз и

...
В последните години темпът на живот стана толкова бърз и
Коментари Харесай

Крачка към свободата, крачка към щастието

В последните години темпът на живот стана толкоз бърз и толкоз безреден, че е все по-трудно човек просто да релаксира и да забави оборотите. Затова не е инцидентно, че когато успеем да намерим време за себе си и заниманията си, ставаме доста по-спокойни и щастливи. Точно по тази причина се радваме на нещата, които способстват за положителното ни въодушевление и постоянно се оказва, че това са дребните и елементарни неща.

Свободата на простите удоволствия

Тези дребни неща, които в миналото приемахме за даденост, от ден на ден се трансформират във високо оценен разкош – приятното благоухание на новата книга и часовете, потопени в историята ѝ, спокойна вечер с чаша вино и обичан пъзел, вечер с другари и някоя бордова игра.
Свободата е времето, което имаме за себе си и околните ни хора – по-ценно от всичко, тъй като в уравнението на щастието то е равно на сбора сред свободата и времето, с което разполагаме

Свободата, която ни носят книгите

Да вземем, да вземем за пример, книгите – те ни обогатяват и прочувствено, и интелектуално и ни придвижват до разнообразни места и столетия. Самият „ обред “ за четене на нова или обичана книга е обвързван в разпределяне на всички сетива и вглъбяване, което е способно да ни откъсне от света и да ни даде пътешествието, за което бленуваме, освен това не просто до някоя друга страна, а до нови вселени, отминали столетия или бъдещи такива, до личния ни разум и страсти, до непредвидени прозрения.

Ето няколко хитови заглавия, с които желаеме да ви помогнем елементарно да се отправите на ново премеждие са:

• „ Където пеят раците “ () Една от най-четените и най-търсени книга в Amazon ще ви увлече с красивата си и поетична история, с лекия си изчистен жанр и с шеметната си басня. Съвсем неотдавна тя бе и екранизирана в касов филм, само че всички знаем, че книгите постоянно са по-добри от филмите, нали?

• „ Огън и кръв “ () Потопете се в светът на Домът на дракона! Фентъзи, драма, екшън, всичко ви чака в първата книга за Таргерианите, разказана на 592 страници – обезпечено наслаждение за доста дни наред. Ако сте фенове на Игра на тронове и на сериала Домът на дракона, това не е книга, която да подминете.

• „ Да прецакаш дявола “ () Ако желаете не просто да се забавлявате и пътувате из прелестния свят на книгите, само че и да се усъвършенствате и да научавате нови неща, тази книга, непубликувана до момента, ще ви научи на разликата сред индивида, който се носи по течението на живота без цел и посока, и оня, който употребява най-ценния си запас – своя разум, с цел да ръководи живота си и да реализира задачите си.


Не е инцидентно, че харесахме тези и още доста книги точно от store.bg, тъй като в днешната действителност свободата постоянно е обвързвана и с бюджета и от време на време той може да лимитира даже простите и качествени удоволствия в живота. Но към този момент можем да си купим всички книги, които желаем тъкмо от store.bg, без това да натежи на бюджета ни с помощта на NewPay – безспорна иновация в онлайн разплащанията, която предлага „ Вземи в този момент, заплати по-късно “ вид заплащане без оскъпяване и разрешава по-добро систематизиране на бюджета, без да се лишаваме от нищо, което желаем в съответния миг.

В store.bg ще можете да откриете освен най-актуалните и известни модерни заглавия, само че и безспорни и обичани класики.
През 2021 година New York Times събира мненията на хиляди читатели от 67 страни, с цел да сформира лист с най-любимите и универсално обичани книги. Споделяме ви любимците:

• „ Да убиеш присмехулник “ от Харпър Лий ()
Да убиеш присмехулник е разказ на американската писателка Харпър Лий. Публикувана е през 1960 година Да убиеш присмехулник е класика на актуалната американска литература и има извоювана премия Пулицър.

Въпреки че се занимава със съществени проблеми като обезчестяване и расовото неравноправие, романът е прочут и доста обичан поради своята топлота и комизъм.

• „ Властелинът на пръстените “ от Дж. Р. Р. Толкин ()
Епично фентъзи от британски създател и лингвист Дж. Р. Р. Толкин. Развиваща се в Средната земя, историята стартира като продължение на детската книга на Толкин от 1937 година „ Хобитът “, само че в последна сметка се разпростира в доста по-голямо произведение. Писана цели 12 години Властелинът на пръстените е една от най-продаваните книги, писани в миналото, с над 150 милиона продадени копия. Дори да сте фенове на филмите, предлагаме ви да прочетете и книгата, с цел да добиете в действителност по-богата и подробна визия за историята и нейните герои.

• „ 1984 “ от Джордж Оруел ()
Публикувана на 8 юни 1949 година като последна книга на Оруел. В нея се преглеждат концепциите за последствията от тоталитаризма, всеобщото наблюдаване и репресивното контролиране на хората и държанието в обществото. Оруел брилянтно моделира властническата страна в романа върху сталинистка Русия и нацистка Германия и преглежда ролята на истината и обстоятелствата в обществата и методите, по които те могат да бъдат манипулирани. Дори 70 години по-късно звучи смразяващо настоящо

• „ Сто години самотност “ от Габриел Гарсия Маркес (
Магичният натурализъм на Маркес е подарък за всеки, който желае да се огледа на света през други очи. Романът споделя историята на няколко генерации на семейство Буендия, чийто патриарх Хосе Аркадио Буендия основава измисления град Макондо. Романът е считан за едно от висшите достижения в международната литература.


В същото изследване се открояват и едни от най-обичаните създатели на всички времена, като можете да откриете доста от техните творби в store.bg:






Свободата на заплащане

Добрата вест е, че да плащате с NewPay въобще не е досадно или комплицирано и няма да ви лишава от така и така дребното скъпо време. Регистрацията в NewPay става за по-малко от минута, всеки може да сътвори профил и да стартира да заплаща незабавно. Имате два метода да го сторите - 30-дневно отсрочено заплащане без никакво оскъпяване и заплащане на 4 вноски без никакво оскъпяване.
Тоест, и в двата случая не губите нищо, тъй като няма да платите и стотинка от горната страна, а ще сте напълнили количката с обичаните си книги и други занимания – пъзели, игри, материали за занимания!


Друго, което ни дава заплащането с NewPay e спокойствието, което всички заслужаваме. Защо? Не е нужно да плащате определения продукт, преди да го получите – може да си го поръчате, да го разгледате и чак тогава да го платите към NewPay. Така даже нещо да е комплицирано в поръчката ви, няма да е било платено и да чакате парите ви да бъдат възобновени, което прави NewPay една отлична опция на наложения платеж.
Сумите за извършване на покупки, които ще получите в NewPay профила си (общо до 3600 лева.), са револвиращи и откакто един път сте се записали, те са налични в профила и могат да се употребяват за многократни покупки още веднъж и още веднъж, без да минавате досадни процеси по инспекции и утвърждения за всяка покупка.
Нека свободата и заниманията стартират в този момент – с и store.bg!

Заредете се с книги, игри, пъзели, играчки и всякакво развлечение от store.bg с 20% отстъпка, в случай че платите с NewPay до края на април 2023 година и въведете промо код mpra-3m4vxa

 

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР