В последните години соевите продукти се превърнаха в предпочитана алтернатива

...
В последните години соевите продукти се превърнаха в предпочитана алтернатива
Коментари Харесай

Колко точно е полезна соята

В последните години соевите артикули се трансфораха в желана опция от доста хора с нетърпимост към лактоза, както и на веганите . Соевото мляко и продуктите, които се създават от него, можем да намерим в съвсем всеки магазин.

Ако към момента ги гледаме с съмнение, евентуално е поради изказванията, че води до увеличена заплаха от онкологични болести. Това не е изрично доказано, по тази причина дано се срещнем с хранителната стойност на соята.

Соята е вегетарианската опция на месото, тъй като съдържа огромно количество протеини от растителен генезис. Тя може съвършено да замести потреблението на яйца, месни и млечни артикули, риба и морски блага.
 Снимка 438833

В състава на соевите артикули са и деветте значими аминокиселини , които организмът ни не може да създаде самичък, само че имаме потребност от тях и би трябвало да си ги набираме с храната.

Соята съдържа фитоестрогени , поради които някои я жигосват като извършител на по-ранен пубертет. Учени обаче откриват, че това са субстанции от растителен генезис, които имат доста слаб резултат. Те се съдържат и в хмела за бирата да вземем за пример.

Когато се употребява в умерени количества, соята не може да докара до хормонални промени и промени е равнищата на тестостерон при мъжете.
 Снимка 438834

В растението от семейство Бобови има и огромно количество фибри, витамин С и желязо, за разлика от наситени мазнини, които са доста малко . По тази причина постоянната консумация на соя намалява високото кръвно налягане и равнищата на неприятния холестерол.

Соята е една от общо 13 храни, която оказва помощ за редуцирането на триглицеридите. За да се грижи уместно за здравето на сърдечно-съдовата ни система обаче, тя би трябвало да бъде в композиция с други храни с сходен резултат, написа Reader`s Digest.

Ако се върнем отново на връзката сред соята и рака, учените са много раздвоени. Някои споделят, че умерената консумация (до 2-3 порции на ден) не усилва риска от рак на гърдата , други настояват, че даже го понижава, тъй като се бори с възпаленията в организма. Изследователи от Съединени американски щати и Китай са открили, че постоянната консумация на соя може да понижи риска от рецидив на рак на гърдата.
 Кои хранителни добавки в действителност са ефикасни
Кои хранителни добавки в действителност са ефикасни

Истината за тях

Бобовото растение може да се окаже най-опасно за нас, в случай че имаме алергия към него. Тя е постоянно срещана, само че в множеството случаи в детска възраст.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР