В последните години се превърна в традиция по-интересното в българския

...
В последните години се превърна в традиция по-интересното в българския
Коментари Харесай

Може ли да се върне начело на БФС Борислав Михайлов без конгрес?

В последните години се трансформира в традиция по-интересното в българския футбол да се случва отвън терена. Завръщането на сервира следващия завързан проблем, който все още не е ясно какъв излаз ще има.
Вратарят и капитан на Пеневата чета от Съединени американски щати `94 като президент на централата, анулира планувания за 25 юни ексклузивен конгрес и разгласи, че ще ръководи до края на сегашния мандат през февруари следващата година. В устава на БФС обаче не е очакван сходен форсмажорен вид, написа 24 часа.
 Бербатов публично се кандидатира за президент на БФС Бербатов публично се кандидатира за президент на БФС
Легендата на българския футбол Димитър Бербатов публично разгласи, че се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. В неговия...
След преизбирането си от конгреса през февруари 2018 година Михайлов е вписан в Търговския указател като президент. Като разследване на оставката му той е премахнат от него на 12 ноември 2019 година До идващ конгрес изпълняващ длъжността стана първият вицепрезидент Михаил Касабов.
Член 47 от устава на футболната ни централа урегулира метода, по който се замества президентът. Алинея 1 гласи: В случай на неявяване на президента пълномощията му се извършват от първия вицепрезидент или от различен вицепрезидент въз основа на упълномощаване. В алинея 2 написа: При подаване на оставка, открита несъответственост по член 33, трайна неспособност да извършва отговорностите си или гибел пълномощията на президента се извършват от първия вицепрезидент, а при неспособност от негова страна - от различен вицепрезидент, определен от ИК, до провеждането на конгрес.
Липсва обаче сюжет за протичащото се, при изискване че последва отдръпване на оставката. Според посочените горе алинеи на член 47 БФС би трябвало да се ръководи до провеждането на конгрес от някого от вицепрезидентите, в тази ситуация от Михаил Касабов. Това поражда въпроса въз основа на какво Михайлов ще бъде вписан още веднъж в Търговския указател след завръщането си в “Бояна ”.
Бившият народен вратар се появи въз основата 558 дни след оставката си. Това стана единствено ден, откакто голмайсторът на националния тим за всички времена Димитър Бербатов публично разгласи, че ще се кандидатира за президент на изключителния конгрес на 25 юни. “Да заповяда на постоянния през февруари ” бе коментарът на Михайлов.
 Скандално разобличаване: От БФС провалят Конгреса, употребявайки клубове Скандално разобличаване: От БФС провалят Конгреса, употребявайки клубове
Още след насрочването на изключителния конгрес на БФС за 25 юни започнаха да излизат клюки, че от федерацията се пробват за създадат та...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР