В последните години се направи много за образоването. Увеличението на

...
В последните години се направи много за образоването. Увеличението на
Коментари Харесай

Борисов: Това, което сме обещали, го изпълняваме. Даваме пари за образование без да се замисляме


В последните години се направи доста за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото възобновяване вършат учителите по-мотивирани и по-спокойни. Това споделиха преподавателите и управлението на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора пред премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят посети образователното заведение, чиято постройка и физкултурен салон са напълно санирани по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ със средства в размер на 1,3 млн. лева

Това, което сме дали обещание, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, означи министър председателят Борисов и акцентира, че ще продължи да се извършва програмата и уговорката за нарастване на учителските заплати.

Гимназията също е спечелила по план средства от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. Това би трябвало да го има във всяко учебно заведение, безапелационен беше министър-председателят, а преподавателите означиха, че това в допълнение стимулира учениците и те работят на драго сърце.

В образователното заведение се образоват общо 315 възпитаници по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на самун и хлебни произведения.

11 деца са върнати за непрекъснато в класните стаи вследствие на работата по механизма за включване в просветителната система. Допълнително учебното заведение ще получи 26 000 лева за работа с деца от уязвими групи.

Министърът на образованието Красимир Вълчев означи, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални образователни заведения, които се ремонтират по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Този програмен интервал са приоритизирани професионалните учебни заведения, съобщи министърът и добави, че в региона са отпуснати общо 15 млн. лева европейски средства. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР