В последните години прокуратурата демонстрира много близки отношения с политическата

...
В последните години прокуратурата демонстрира много близки отношения с политическата
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата се е самопоставила в услуга на политическата власт

В последните години прокуратурата показва доста близки връзки с политическата власт. Вече не можем да твърдим и да считаме, че тя е самостоятелна от политическата власт. Напротив. Имаме всички учредения да твърдим, че се е самопоставила в услуга на политическата власт. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той изясни, че даже и да знае нещо от значително значение по делото за автомагистрала " Хемус " няма да даде повече информация, защото няма доверие на прокуратурата.

" Откакто съм министър на вътрешните работи ГЕРБ нееднократно подскачат, тъй като чуват нелицеприятни за своето ръководство обстоятелства и се пробват по всевъзможен метод да излязат от тази обстановка. Управлението на ГЕРБ фактически е белязано с нарушавания, а в този момент се събират и доказателства за извънредно съществени закононарушения ", сподели Рашков в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ".

Вътрешният министър добави, че този писък, които за следващ път се чува от партията на Бойко Борисов и заканите към него, няма да го спрат да извършва отговорностите си като министър на вътрешните работи. „ Тези закани демонстрират и една некомпетентност, защото партия не може да води такива каузи “, посочи той.

Попитан от кое място е сигурен, че 30-40% от парите са отишли при ГЕРБ, Рашков изясни, че се среща с доста хора и поучава доста информация. „ На базата на тази информация съм построил разбиране в себе си, че това е пътя на парите. Фактите, открити при следствието, водят тъкмо натам. Твърдя това с чисто схващане и съвест “, сподели Рашков.

На въпрос къде са парите вътрешният министър съобщи, че една част от тях са на съвсем приключените лотове, друга е отишла за наем на техника, трета част е в партийна каса. „ Покрай партийните каси са се отклонили и в персоналните каси “, съобщи Рашков.

Още: Може ли ГЕРБ в действителност да осъди Рашков - мнението на адвокати

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР