В последните години популярността на етеричните масла все повече нараства.

...
В последните години популярността на етеричните масла все повече нараства.
Коментари Харесай

Объркват ли етеричните масла хормоните ни

В последните години известността на етеричните масла от ден на ден нараства. Те са посочени за по-добрата, натурална и безвредна опция на редица козметични артикули за лице, коса и тяло. Именно по тази причина и са обект на обстойни разбори, резултатите от които водят към една и съща посока.

Още преди време учени стигнаха до извода, че лавандуловото масло и маслото от чаено дърво водят до хормонални нарушавания и необикновен напредък на гърдите при момчетата в пубертета, наименуван гинекомастия. След преустановяване на използването на маслата, гърдите им връщат формата си за няколко месеца.

На фона на тези заключения от преди години, неотдавна е направено ново изследване по тематиката. На Годишната среща на експертите по ендокринология в Чикаго са показани резултати от проучване на въздействието на маслото от чаено дърво и лавандула върху равнищата на хормоните в човешките кафези.

Важно е да се подчертае, че към момента няма безапелационни изводи за цялостния резултат на етеричните масла върху организма ни. Провелите проучването учени не се ангажират да прокламират възбрана на потреблението на тези масла, само че ни предлагат да се замислим за нея.

Широко се обявява и фактът, че особено в двете посочени нагоре разновидности на етеричните масла има субстанции, които провокират хормонален дисбаланс. Затова съветът е да не се използват от младежи и да бъде единствено по предопределение, а не като лек за всичко, написа Time.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР