В последните години наблюдаваме, че една от важните тенденции на

...
В последните години наблюдаваме, че една от важните тенденции на
Коментари Харесай

Топлофикация Враца инвестира в екологични горива за производство на зелена енергия

" В последните години следим, че една от значимите трендове на пазара за произвеждане на сила е обвързвана значително точно с запазване на природата, възстановяване качеството на въздуха и целесъобразното ползване на естествените запаси. Производството на електрическа енергия от биогорива от ден на ден се трансформира в подобаваща опция на към този момент съществуващите начини и практики в промишлеността, както по света, по този начин и в България.

 

Поради тази аргументи, през последните 10 години ние включихме точно биомаса в енергийния ни микс. " съобщи инж. Радослав Михайлов, шеф на " Топлофикация Враца ". По думите му с този план освен се грижат за екологията, а и съумяват да задържат цената на топлинната сила на фона на фрапантното нарастване на въглеродни излъчвания и природния газ.

 

" За нас като сдружение биогоривата способстват отсега нататък да бъдем по-енергийно самостоятелни от покачването на цените на " синьото гориво ". Основният акцент в  екологичната политика на предприятието е производството на чиста сила, който е напълно в сходство с националните и европейските цели и законови условия в региона на запазване на околната среда и устойчивото развиване. " съобщи инж. Михайлов.

Директорът на " Топлофикация Враца " изясни в резюме, че биомасата се образува от останки от растителни култури. " Тя се причислява към възобновимите енергийни източници, тъй като като естествен артикул непрестанно се възвръща. Биомасата е употребена процедура в европейските топлофикационни предприятия, тъй като не замърсява околната среда и за това се смята за източник на зелена сила. " уточни инж. Михайлов.

На въпрос каква е значителната разлика сред биомасата и  изкопаемите горива, инж. Радослав Михайлов уточни, че е отражението върху околната среда по време на оползотворяване. " Използването на биогорива за енергийни цели не замърсява околната среда " съобщи инж. Михайлов.

Директорът на предприятието съобщи, че започват ремонтите по нашите уреди и топлопреносната мрежа.

Конкретно за тазгодишните планови поправки плануват реорганизация на амортизирани сектори от топлопреносната мрежа. " Това се прави за в оптималната степен да подсигуряваме надеждната работа през идващия отоплителен сезон на всички наши уреди.

 

При нас през цялата година се следи положението на оборудванията ни и при нужда, се вършат поправки. Използваме летните месеци за по-големи усъвършенствания, тъй като тогава отоплението е спряно и клиентите ни няма да бъдат обезпокоени и. Те се вършат за да поддържаме в редовност оборудванията ни. " разяснява инж. Радослав Михайлов.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР