В последните години на преден план беше нуждата от места

...
В последните години на преден план беше нуждата от места
Коментари Харесай

Майсторски клас по образование в Пловдив


В последните години на напред във времето беше потребността от места в детски градини и ясли и там бяха ориентирани напъните. От следващата година, обаче, акцент стават огромните градове, чието население се усилва, оттова порастват и потребностите от нови здания за учебни заведения.

Към това се прибавя и въвеждането от следващата година на едносменен режим, тъй че това ще е новият дневен ред. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, който откри през днешния ден в Пловдив майсторски клас на фондация "Световен учебен форум" - взаимна демонстрация с Пловдивския университет и община Пловдив, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

На събитието участва и Тон Дюиф, президент на Световен учебен конгрес. Той поздрави участниците- над 200 учители от цялата страна- с приземяващите думи, че на света към момента има прекомерно доста деца, които са лишени от достъп до обучение.

170 учебни заведения сега у нас опитват разнообразни форми на нововъведения в образованието. Добрите практики се споделят през днешния ден пред учителите на форума. Ключовата дума на доста от тях, а и на прогнозите за бъдещето е " дигитализация". Новите технологии би трябвало да влязат в образователната стая, с цел да бъдат децата по-добре готови, единомислещи са всички. Оттук нататък проблем на учителите, чиято междинна възраст застрашително пораства, е по какъв начин освен да настигнат, а и да надминат по умения във виртуалната действителност учениците, с цел да ги научат на нещо ново. Впрочем една от най- предъвкваните в последно време тематики, бизнесът и образованието, има забавна трактовка от Георги Стоев, наблюдаващ от Индъстри Уоч и модератор на един от панелите на форума през днешния ден. Според него, няма смисъл образованието да приготвя фрагменти за бизнеса, тъй като никой не знае след 10 години по какъв начин ще наподобяват обичайните специалности и какви нови специалности ще се появят въобще. Училището би трябвало да даде на децата " меки умения", съгласно него- по какъв начин да работят в екип, по какъв начин да се концентрират, по какъв начин да поддържат връзка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР