В последните години модната индустрия претърпя сериозна трансформация. Сега все

...
В последните години модната индустрия претърпя сериозна трансформация. Сега все
Коментари Харесай

Моделът в инвалидна количка, който иска да промени модната индустрия

В последните години стилната промишленост претърпя сериозна промяна. Сега все по-често в светлините на прожекторите попадат хора с увреждания, родени с генетични или кожни болести .

Тези, за които до неотдавна бе немислимо да се доберат до подиума, през днешния ден гордо дефилират по него и застават пред обективите с високо вдигната глава.

Типичен образец за това събитие в промишлеността е Арън Филип - първият тъмнокож, транссексуален модел с увреждания и в инвалидна количка, който подписа контракт с една от най-големите организации.

на Окт 1, 2020 в 9:57 PDT

Арън Филип се ражда с церебрална парализа и се разпознава като транс жена. Само на 17 години към този момент е част от Elite Model Management и има зад тила си задължения за марки като ASOS, H&M и Moschino.

Една година се подвизава и като модел на свободна процедура, с цел да може да се ориентира в сектора и да съчетава с учебното заведение.

на Окт 4, 2020 в 8:09 PDT

Днес транс дамата се усеща горда, че дружно с Джилиан Меркадо, която страда от мускулна дистрофия, са единствените модели в инвалидна количка в промишлеността. А с течение на времето Арън Филип стартира да вижда, че не толкоз цветът на кожата или сексуалността го отличават от разнообразни модели, а парализата . И това е една стъпка напред в превъзмогването на разликите.

Мечтата на Арън Филип да се появи на стилния подиум на огромен конгрес за малко да се реализира предходната година по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. За страдание, неналичието на условия за инвалидни колички не разрешиха това да се случи. И въпреки всичко, тя е оптимистично настроена към смяната в настройките, предава CNN.

на Сеп 17, 2020 в 12:32 PDT

" Толкова време стилната промишленост познава и предлага единствено един вид тяло и един тип продаваеми фигури ", споделя моделът, уверен, че е време за смяна . Промяна, която ще направи стилния бизнес наличен за всички, тъй като от това никой няма да загуби, единствено мнозина, като нея, ще завоюват.

Арън Филип счита, че триумфът и известността й значително биха били немислими преди няколко години, тъй като през днешния ден се дължат в огромна степен и на въздействието на обществените мрежи . Именно там тя съумява да изрази своите фантазии и желания и да получи нужната поддръжка, с цел да върви по пътя към реализирането им.
 Ели Голдщайн - първият модел със синдром на Даун, който популяризира Gucci
Първото рекламно лице на Gucci със синдром на Даун

Светът на модата не е това, което беше

Освен за поява на котешката пътека обаче, Арън Филип мечтае и за друго - да бъде кастинг сътрудник, който сортира хора с увреждания за огромния подиум . Така счита, че ще даде своя принос към разнообразието в промишлеността. Планира и да учи фешън снимка, а в това време желае да се любува същински на всичко, което прави.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР