В последните години медицината е изключително напреднала, а това позволява

...
В последните години медицината е изключително напреднала, а това позволява
Коментари Харесай

Странните неща в човешкото тяло, които дори медицината трудно успява да обясни

В последните години медицината е извънредно напреднала, а това разрешава на човек да води по-качествен и нескончаем живот.

Но поради какъв брой комплицирано нещо е човешкото тяло, научната общественост продължава да открива непрекъснато нови неща за него. Някои от които са безусловно непредвидени и даже невероятни.

Микроорганизми - в тялото на всеки от нас има трилиони, но преобладаващата част от тях са незнайни на науката. При това цели 99%.

Издишваме непотребното тегло  - когато загубим част от килограмите си, мастните кафези се трансформират във въглероден диоксид и по-късно се изхвърлят през белите дробове.

Плодът може да излекува сърцето на майката  - в случай че бременната жена има повредена сърдечна тъкан, плодът ще " подари " от своите стволови кафези, с цел да го излекува.

Допълнителни кости  - възрастният човек имат 206 кости. Но в действителност всеки от нас се ражда с 300. Повечето от тях са хрущяли, които след време се сливат и ще се превръщат в кости.

Войници с гърди  - забавен феномен е следен при военни гвардейци от Германия. Лявата им гръдна тъкан с времето стартира да се усилва. Според лекарите това се дължи на ежедневните тренировки, по време на които удрят неведнъж това място с пушките си.

Червенокосите  - открито е, че хората с този присъщ цвят на косата изпитват болежка по друг метод от другите хора. Те се нуждаят от към 20% повече упойка, с цел да не усещат по време на медицински интервенции.

Геймърите стават положителни хирурзи  - изследване демонстрира, че хирурзите, които постоянно играят видеоигри, получават по-добри лапароскопски хирургически умения.

Сърце и музика  - темпото и силата на звука на музиката оказват директно въздействие върху сърдечната периодичност. Това значи, че бързата музика, възпроизвеждана при висока мощ на звука, ще форсира сърдечния темп. Обратното също е реалност.

Скорост на наново израстване на ноктите на пръстите и краката - в случай че човек загуби нокът от пръст на ръката си, ще отнеме шест месеца, с цел да порасне още веднъж. Но израстването на нокът на крайници може да отнеме до година и половина.

Човешкият черен дроб има суперсила  - и по-точно способността да се регенерира. Това значи, че в случай че елементи от него бъдат отстранени, те ще пораснат още веднъж.

Жените имат " по-млади " мозъци  - съгласно изследване метаболитната възраст на мозъка на дамите е към четири години по-млад от тази на мъжете, разкрива StarsInsider.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР