В последните години левият избирател няма силен политически субект, който

...
В последните години левият избирател няма силен политически субект, който
Коментари Харесай

Иван Ибришимов„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“: Предлагаме данъчна ваканция за инвеститори във въглищните райони

„ В последните години левият гласоподавател няма мощен политически индивид, който да го съставлява. Аз съм оптимист, че на тези избори с обединяването на левицата ще променим това “, съобщи Иван Ибришимов, лидер на кюстендилската листа на „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “, в ефира на Евроком.
По думите му политическите партии би трябвало да слагат на масата своите стратегии и дружно да намерят излаз от политическата рецесия. Според него решението е сформиране на експертен кабинет, който да стъпи на няколко ясни целта и да работи по тяхното осъществяване.
Ибришимов акцентира, че левицата не може да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Ние имаме своите конгресни решения против това, имаме и своите фундаментални разлики в стратегиите. Например, ние сме срещу глобите против Русия и изпращането на оръжия на Украйна и сме за развиването на нуклеарната енергетика в АЕЦ „ Белене “ – неща, по които те са на противоположното мнение “, уточни социалистът.
Иван Ибришимов е безапелационен, че Зелената договорка би трябвало да бъде предоговорена. Той изясни, че в община Бобов дол в последните години хиляди хора са останали без работа. Затова от левицата оферират данъчна почивка за бизнеси, които влагат във въглищните региони. „ Едва откакто се подсигурят работни места за тези хора, тогава може да се приказва за някакво поетапно затваряне на тези уреди. Но това изисква целенасочени политики в тази сфера и съгласие сред политическите партии “, акцентира Ибришимов. 
Опазването на околната среда е значима тематика за „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦАТА “, като лява мощ, уточни претендентът за депутат. Според него би трябвало да се обърне повече внимание на тематики като беззаконната сеч, откъдето идват и доста бедствия, както и на замърсяването на въздуха. Но вместо да се подхожда с санкции и санкции, да се вкарат тласъци. Той даде образец с санкциите за водачи на остарели коли – вместо да се санкционират бедните хора, които не могат да си разрешат нова кола, те да бъдат поощрени да си вземат карта за градския или железопътния превоз. За което обаче би трябвало да се подхващат ограничения за възстановяване на публичните транспортни услуги.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР