В последните години интересът към Формула 1 в Щатите расте

...
В последните години интересът към Формула 1 в Щатите расте
Коментари Харесай

Доминацията на Ред Бул отблъсква американските фенове

В последните години ползата към Формула 1 в Щатите пораства лавинообразно, като началото беше сложено от документалната поредност Drive to Survive на Нетфликс. От Либърти Медия реагираха бързо на този интерес, който се чака от години и в Съединени американски щати към този момент има три надпревари: в Остин, Маями и още веднъж в Лас Вегас. Логан Сарджънт е американският водач в Уилямс, а автомобилните колоси Форд и Дженерал Мотърс са поели курс към присъединяване в спорта в близко бъдеще – с Ред Бул и новия тим на Майкъл Андрети. Което ще отнеме част от очарованието на Хаас като единственият американски отбор.

Но дали ентусиазмът на американците към Формула 1 не стартира да изчезва? Доминацията на Ред Бул от началото на този сезон – пет победи в пет старта, четири от които двойни, стартира да отблъсква американските почитатели.

В Щатите се счита за недопустимо моторните спортове да минават през етапи като тези, които сме виждали през годините във Формула 1 – доминация на един отбор в границите на няколко сезона и всички останали да се борят за третото място или за някоя точка вповече.
 Алонсо сподели къде може да победи Ред Бул Алонсо сподели къде може да победи Ред Бул
Миналата година надпреварата в Маями регистрира рекордна в историята тв гледаемост – 2,6 милиона фенове са гледали онлайн конкуренцията по АВС. Тази година обаче малкия екран регистрира спад с една четвърт. В материал на вестник The New York Times се споделя, че отливът на феновете се дължи на „ по-скучното от елементарното съревнование ”, което е част от сезона, в който преобладават водачите на Ред Бул.
 Леклер няма да отиде в Ред Бул до момента в който Макс е там Леклер няма да отиде в Ред Бул до момента в който Макс е там
Разбира се, още е прекомерно рано да се вършат някакви по-сериозни заключения, защото постоянните рейтинги на тв излъчването на стартовете от Формула 1 в Щатите са много по-скромни, само че се близки до тези на конкуренциите от Индикар. И изостават съществено спрямо тези, които реализират стартовете в НАСКАР.
 Хорнър: Къде останаха Ферари и Мерцедес? Хорнър: Къде останаха Ферари и Мерцедес?
Според оповестен неотдавна разбор на тв желанията на американските почитатели на Формула 1, най-често стопират да гледат надпреварите хората, живеещи в огромните градове, до момента в който в земеделските региони, в това число и Северна Каролина – крепостта на НАСКАР и Оклахома тв феновете на Формула 1 стават от ден на ден.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР