В последните години градушките се увеличават и по брой и

...
В последните години градушките се увеличават и по брой и
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Очаква ни нормален, даже малко по-топъл март месец с валежи. Но това е много добре за производството

В последните години градушките се усилват и по брой и по интензитет, разяснява климатологът Георги Рачев пред bTV. " Ще се окаже, че това е най-топлата зима. Живеем в едно прелестно време, чакат ни мъгли и влага, до неделя цяла България ще е влажна. Четвъртък и петък ще е по-хладно, само че не за март, а за сегашните температури. Няма да са доста ниски температурите ", сподели Рачев.
 
По думите му до петък ни чака влажно време, доста облачност, само че високи температури. На 8 март ще е топло. На 3 март ще е намръщено времето. " Не би трябвало да се изнежваме, хората да излизат на разходка, не е проблем ", посъветва Рачев.
 
Очаква ни естествен, дори малко по-топъл март месец с превалявания. Но това е доста добре за производството, сподели климатологът. Жълт код за доста количество превалявания е разгласен през днешния ден за 6 области в Южна България - Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Очакваните количества на преваляванията са 20-35 мм.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР