В последните години диетата със сокове от плодове и зеленчуци

...
В последните години диетата със сокове от плодове и зеленчуци
Коментари Харесай

Детокс със сокове - заслужава ли си изобщо

В последните години диетата със сокове от плодове и зеленчуци за избран интервал от време добива все по-голяма известност. Този тип детокс звучи изкушаващо, тъй като одобрявам вкусни течности с малко калории, богати на витамин, минерали и други потребни субстанции, с които реализираме разнообразни изгоди за здравето и външния си тип. Ето и кои са те.

По-здрави

Плодовете и зеленчуците, които използваме за изработката на сокове и смутита, съдържат разнообразни дейни съединения, които подкрепят цялостното здравословно положение и оказват помощ да предотвратяване от хронични болести. Подобен образец са фенолните съединения, които имат антиоксидантни, имуностимулиращи и антибактериални свойства. Плодовите сокове също могат да оказват помощ за контролиране на кръвното налягане и равнищата на холестерола.

По-слаби

Детоксът със сокове може да спомогне за увеличение на броя на здравословните бактерии в червата, което е обвързвано със загубата на тегло. Според разнообразни проучвания, той може единствено за три дни да промени напълно чревната микрофлора.

Забелязва се и доста понижаване на тежестта, което продължава и след края на опита и се счита, че се дължи на измененията в чревните бактерии. Но е значимо да се означи, че и употребяваните калории дневно са под целесъобразните, с цел да се постигне този резултат.
 Снимка 644319
Източник: iStock

По-пречистени

Един от най-търсените резултати от приема на плодови и зеленчукови сокове е детоксикацията на организма, която се показва в филтриране на черния дроб и елиминиране до известна степен на на замърсителите от околната среда. Този резултат обаче не е подсилен със съществени научни доказателства, акцентира Healthline.

По-красиви

Според изследвания, потреблението на сокове от цитрусови плодове понижава оксидативния стрес върху кожата и по този метод забавя стареенето и следите, които остават от него. Същият резултат има и от сока от нар.

Въпреки всички изгоди, които има детоксът със сокове, постоянно би трябвало да имаме едно на разум. Важно е този режим да продължава не повече от няколко дни, тъй като в множеството случаи е обвързван с ограничение на естественото хранене. А това може да докара до отмалялост, главоболие и различен дискомфорт. Освен това соковете няма по какъв начин да задоволят енергийните потребности на организма.

Много е значимо също по този начин соковете, които одобряваме, да са прясно изцедени, а не закупени от магазина. Също по този начин не трябва да забравяме, че в тях се съдържат доста по-малко фибри, в сравнение с в задачите плодове, а те са значими за сърцето, червата и равнищата на кръвна захар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР