В последните години дебитната карта се превърна в основен начин,

...
В последните години дебитната карта се превърна в основен начин,
Коментари Харесай

Защо да не плащаме винаги с карта?

В последните години дебитната карта се трансформира в главен метод, посредством който огромна част от хората закупуват артикули. И дотолкоз към този момент свикнахме да плащаме по този метод, че постоянно го вършим даже без да се замисляме.
Прочетете още
И това не е необичайно, поради софтуерното развиване, което се случва доста бързо. В Европа се следят редица промени в региона на методите за заплащане. Някои страни обмислят даже създаването на цифрово евро. От Европейската банка оповестяват, че към момента нищо не е закрепено, само че се водят диспути по въпроса.

Основна причина за това е, че сега две трети от платежните транзакции на континента минават през американски компании. А Европа би желала да резервира надзор в това отношение.

Все отново съществуват рецензии към тази бъдеща валута. Става въпрос най-много за гарантирането на неприкосновеността на персоналния живот. Някои се притесняват, че държавните управления ще осведомен да дефинират значително защо да харчим тези цифрови евра - да вземем за пример единствено за устойчиви артикули.И като цяло заплащането в брой от ден на ден се " обезкуражава ". Факт е, че все по-рядко плащаме по този метод. За това способства и рецесията с Covid-19, когато доста хора безусловно се опасяваха да допират монети и банкноти.

Все отново, едва ли светът би могъл да се оправи без физическите пари, прецизират от The Daly Digest. Ако електричеството спре за дълго време, то заплащането с дебитна карта ще бъде невероятно. Затова е хубаво, в случай че към момента разполагаме с банкноти или монети.

Освен това има уязвими групи от обществото, които изпитват усложнения с електронните заплащания. Като възрастните или хората с по-ниски равнища на просветеност. И изключително незрящите, защото няма по какъв начин да " усетят " цифровите пари.Според RTL News Швеция от години е един от водачите във връзка с електронните заплащания. В доста магазини и заведения за хранене е въведена политика " единствено с дебитни карти " и безусловно отхвърлят да одобряват пари в брой.

Шведското държавно управление стартира да вкарва ограничения в това отношение, искайки да задължи банките да поддържат достъп до пари в брой посредством законодателство.

А още една значима причина е, че е невероятно да се подсигурява неприкосновеността на персоналния живот в едно безналично общество - защото всички цифрови заплащания към този момент се проследяват с цел битка с " прането на пари ".

Затова банкнотите и монетите не трябва да изчезват, безапелационни са специалистите. Човек би трябвало постоянно да има опция за избор дали да заплаща в брой или с карта. Стратегически значимо е да имаме система, в която разноските ни да са напълно под наш надзор.

 

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg