В последните години държавата и общините са възлагали редица строежи

...
В последните години държавата и общините са възлагали редица строежи
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Държавата и общините са възлагали редица строежи без строителни книжа

В последните години страната и общините са възлагали редица градежи без строителни бумаги. Тези градежи са изпълнявани под формата на настоящи поправки, а в действителност е правена реорганизация или рехабилитация, за която е нужно позволение за градеж и утвърдени капиталови планове - това разяснява в студиото на " Още от деня " Андрей Цеков - министър на районното развиване.

Според него, тези пътища и водопроводи съществуват и по тях карат и използват водата българските жители.

" Ние употребяваме тези обекти без да има строителни документи и без да сме уверени в това дали те дават отговор на всички условия за градежите. Поради това е належащо всички тези обществени обекти да бъдат подложени на някакъв тип ревизия, тъй че да се даде опция да бъдат постоянно въведени в употреба, в случай че дават отговор на всички нормативни условия. Това е смисъла на препоръчаните промени ", изясни районният министър.

По думите му там, където страната, респективно общината, е позволила построяването на един подобен градеж пи той към този момент се употребява, да може да продължи да се употребява с цялата убеденост, че дава отговор на условията.

Цеков разяснява още и построяването на Автомагистрала " Хемус ", където е било установено нелегално строителство единствено в сектор 4 и то е отстранено. Измененията в Закона за устройство на територията по никакъв метод нямат отношение към строителството на автомагистралата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР