В последните две седмици в търговските вериги в страната са

...
В последните две седмици в търговските вериги в страната са
Коментари Харесай

Купували ли сте сирене в последните две седмици? Може и да сте били измамени!

В последните две седмици в комерсиалните вериги в страната са се появили сирена вид примес.

Д-р Андрей Велчев, който е ръководител на съдружие " За налична и качествена храна “, коментирал пред " Телеграф “, че този феномен се завръща след години и след техен сигнал, че сирене, което се продаваше за 100% овче, не съдържаше и грам овче мляко. Велчев не изключи вероятността по този метод изтеглените тогава партиди да се връщат назад в магазините.

Притеснения

Той уточни, че те са с нов етикет и изрази вяра, че производителите не са трансформирали и периода на валидност, защото на част от партидите той към този момент е изминал. " За страдание не е ясно сместа какво съдържа, тъй като не е в детайли разказана “, съобщи той. Д-р Велчев разясни, че няколко са производителите, които ни оферират сирене примес, което е на доста по-ниска цена, с 4-5 лв. по-евтино.

Според него точно поради това не може да се каже дали кравето е със примес от овче или козе, тъй като тогава би следвало да е с по-висока цена.

Той изясни, че преди години този тип сирене е бил сменен от такива с високо водно наличие или такива, за които се твърдеше, че са по БДС. Д-р Велчев показа, че има информация за сирена, в които е вложено украинско мляко, което буди терзания дали в него има други неща като тежки метали поради обстоятелството, че там се води война или скотски заболявания, които нашият тест не хваща.

Примеси

Д-р Велчев разяснява, че преди години на етикетите ясно описвали какъв е процентът на наличие на кравето и овчето сирене, само че в този момент тези детайлности липсват. " Имаме подозрение какъв е процентът и има ли разбор, който да потвърждава количеството непознати примеси. До момента това не е ясно “, разяснява той. По думите му преобладаващият артикул във всяко сирене е кравето мляко.

Завръщане

Радваме се на завръщането на сирене " Дунавия “, сподели той. " Също по този начин се радваме на държавния оператор на млечни артикули, който стартира да възвръща неща, които едно време са били уважавани, харесвани и са били знак на качество. Силно се надяваме самите консуматори да бъдат удовлетворени и те освен краткотрайно да се появяват, а да съумяват да се задържат по-дълго на пазара “, разяснява ръководителят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР