В последните два работни дни на 48-то Народно събрание депутатите

...
В последните два работни дни на 48-то Народно събрание депутатите
Коментари Харесай

В края на 48-то НС: Депутатите обсъждат 6 законопроекта и 2 доклада

В последните два работни дни на 48-то Народно заседание депутатите ще гласоподават 6 законопроекта и два отчета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първият законопроект е за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната капиталова банка и на нейния правилник и на Споразумението за организацията и активността на Международната банка за икономическо съдействие.

В седмичната стратегия на депутатите са включени и промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, импортиран от Министерски съвет. В сегашния законопроект са направени оферти, които да обезпечат законова опция за осъществяване на задания по присъединяване на въоръжени сили на Република България в интервенции, задачи и други интернационалните начинания в състава на многонационални военни формирования на територията на нашата страна. Предложенията са свързани с дейностите на българските въоръжени сили в осъществяване на съдружни задължения на страната и са в логическа връзка с член 3 от закона - по отношение на реализирането на защитата в съдружен формат.

Промени в Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, импортирани от Министерския съвет, също са в дневния ред на депутатите до края на седмицата. Освен на него те ще гласоподават на второ четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, както и Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване.

Депутатите ще дебатират и по два отчета: за осъществяването на Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и за положението на националната сигурност на Република България през 2021 г./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР