В последните два дни Васил Божков бе разпитван продължително време

...
В последните два дни Васил Божков бе разпитван продължително време
Коментари Харесай

Няма доказателства за думите на Васил Божков, че е давал подкуп на Борисов

В последните два дни Васил Божков бе разпитван дълготрайно време по отношение на направените от самия него обвинявания, че е давал подкупи на експремиера Бойко Борисов и финансовия министър в неговия кабинет Владислав Горанов в размер на 60 млн. лв.. Подкупите са били така наречен " такса успокоение “, която предприемачът твърди, че е заплащал, с цел да подсигурява своя хазартен бизнес.

 

Припомняме, че през 2022 година Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова бяха задържани по обвинявания, направени от Божков, който по това време се намираше в Дубай. По-късно обаче арестите бяха оповестени за противозаконни, а изясненост за случилото се няма и до през днешния ден.

 

След разпитите стана ясно, че Божков е затвърдил показаната теза за предоставяне на подкупи и е изложил даже спомагателни условия. 

 

Но няма доказателства, които могат да устоят в съда - Васил Божков няма записи, които да документират фактическото предоставяне на подкупа, няма и очевидци на предаването на сумите.

 

Вчера неговият юрист Георги Гатев съобщи, че бизнесменът е дал нови показания, само че по този начин и не стана ясно какви са те. Има опция да даде и нови доказателства за това, че е плащал такса " успокоение ".

 

След втория разпит обаче адв. Гатев даде да се разбере, че бранителят му има проблем в доказването на тезата си и изрично съобщи, че би трябвало да бъдат посочени доказателства, тъй като по думите му,  " единствено дума против дума не може “.

 

Вече е известно, че Борисов няколко пъти изрично отхвърли да е получавал и стотинка от Божков, за което са закле даже във внуците си.

Набедената Севдалина Арнаудова изясни срещите си с Божков като опит от негова страна за интимно посягане.

Отрича и Горанов.

 

Адвокатът на Божков сподели още, че проверяващите ще преценят дали предприемачът би трябвало да бъде разпитван още веднъж, само че изрази вяра, че управляващите ще си свършат работата. Според Гатев и Владислав Горанов, и Бойко Борисов могат да бъдат извикани на разпит след дадените от Божков показания.

 

Да не се стигне до там, че Васил Божков да не може да потвърди обвиняванията си и да бъде съден от Борисов за набеждаване и очерняне, загатват адвокати.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР