В последните два дни Васил Божков бе продължително разпитван във

...
В последните два дни Васил Божков бе продължително разпитван във
Коментари Харесай

Няма доказателства за думите на Васил Божков, че е давал подкуп на Борисов

В последните два дни Васил Божков бе дълготрайно разпитван по отношение на направените от самия него обвинявания, че е давал подкупи на някогашния министър председател Бойко Борисов и финансовия министър в неговия кабинет Владислав Горанов в размер на 60 млн. лв.. Подкупите са били така наречен " такса успокоение “, която предприемачът твърди, че е заплащал, с цел да подсигурява своя хазартен бизнес.

След разпитите стана ясно, че Божков е затвърдил показаната теза за предоставяне на подкупи и е изложил даже спомагателни условия. Но няма доказателства, които могат да устоят в съда - Божков няма записи, които да документират фактическото предоставяне на подкупа, няма и очевидци на предаването на сумите, написа Епицентър бг.

Разказът му по какъв начин влизал във финансовото министрество с натъпкани в джобовете пари, а излизал единствено с една пура, би трябвало да бъде потвърден с обстоятелства, които към този момент няма.

" Плащах си, с цел да живея ", съобщи Божков за парите към водача на ГЕРБ няколко месеца след акцията на прокуратурата против него и хазартния му бизнес през 2020 година В серия изявленията и изявления той разгласи, че Горанов и Борисов са го изнудвали и че е давал на Горанов 20% от облагата в пачки от 500 евро, а Борисов е изпращал пиара си Севделина Арнаудова в кабинета му " за по-дребни суми, за други потребности ".

Вчера неговият юрист Георги Гатев съобщи, че предприемачът е дал нови показания, само че по този начин и не стана ясно какви са те. Има опция да даде и нови доказателства за това, че е плащал такса " успокоение ".

По време на разпита са споменавани имената на Владислав Горанов, Бойко Борисов и Севделина Арнаудова, като Божков е казвал и още елементи, само че казаното от Божков било същото като казаното на видеопресконференциите.

След втория разпит адв. Гатев даде да се разбере, че бранителят му има проблем в доказването на тезата си за рекет и изрично съобщи, че би трябвало да бъдат посочени доказателства, тъй като по думите му, " единствено дума против дума не може “.

Вече е известно, че Борисов няколко пъти изрично отхвърли да е получавал и стотинка от Божков, за което са закле даже във внуците си.

" Да пукна, в случай че една стотинка, в случай че един лев, едно евро ми е дал Васил Божков. Васил Божков ме е черпил една пура, бяха думите са на премиера.

Набедената Севдалина Арнаудова изясни срещите си с Божков като опит от негова страна за интимно посягане.

Адвокатът на Божков сподели още, че проверяващите ще преценят дали предприемачът би трябвало да бъде разпитван още веднъж, само че изрази вяра, че управляващите ще си свършат работата. Според Гатев и Вадислав Горанов, и Бойко Борисов могат да бъдат извикани на разпит след дадените от Божков показания.

Да не се стигне до там, че Васил Божков да не може да потвърди обвиняванията си и да бъде съден от Борисов за набеждаване и очерняне, означават обаче адвокати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР