В последните два дни се изиграха решителните квалификации за място

...
В последните два дни се изиграха решителните квалификации за място
Коментари Харесай

BJKC: Швьонтек загуби един гейм в два мача, Радукану с тежко поражение от Вондрушова


В последните два дни се изиграха решителните квалификации за място на Финалите на „ Били Джийн Кинг Къп “ през ноември. Из разнообразни места по света се организираха седем квалификационни дуела, които дефинираха и кои тимове да се причислят към получаващите място по право като домакини на Финалите Швейцария, Белгия, Австралия и Словакия.

Испания, Полша, Канада, Италия, Казахстан, Чехия и Съединени американски щати са тимовете, които не престават към заключителната фаза на неофициалното международно отборно състезание при дамите. Остава единствено едно място за присъединяване на Финалите, което ще бъде несъмнено с покана от ITF. Много евентуално наподобява тя да бъде отправена към тима на Украйна, който се оправи доста добре при гостуването си на Съединени американски щати.

В изиграните мачове участваха много от звездите в WTA, измежду които и към този момент настоящата №1 Ига Швьонтек. Върхът в ранглистата явно не тормози изключително полякинята, тъй като в двата си мача на сингъл против Румъния в Радом тя загуби общо един гейм.

След 6-1, 6-0 над Михаела Бузарнеску в първия ден Швьонтек се оправи с 6-0, 6-0 с дебютантната Андреа Пришакариу за едвам 45 минути. Това бе 19-а поредна победа за Ига като тя към този момент има и 11 извоювани на 0 сета през сезона.

Победата донесе и крайният триумф, защото бе трета за Полша, откакто в другия мач от първия ден Магда Линет се оправи с 6-1, 4-6, 6-2 над Ирина-Камелия Бегу. „ Много съм горда от нас. Работех крепко по тази причина, макар че предходната година не играх. Беше дълго странствуване. Отне ни няколко години, само че малко по малко прогресирахме и най-сетне се класираме. Това демонстрира какъв брой мощен тим имаме. Надявам се на Финалите да покажем още по-голям напредък и да имаме триумф “, разяснява Швьонтек.

В един от най-интересните конфликти Чехия надви над Англия в Прага. Маркета Вондрушова и Каролина Мухова победиха Хариет Дарт и Кейти Суон с 6-1, 7-5 в решителния мач на двойки. Преди това Дарт се погрижи по тази причина да изравни резултата на 2:2 победи като съумя да победи дебютантката Линда Фрухвиртова.

Преди това Вондрушова бе съкрушила шампионката от US Open Ема Радукану с 6-1, 6-1, демонстрирайки, че неслучайно е финалистка от Ролан Гарос.

Преди това в първия ден Радукану се оправи със 7-5, 7-5 над Тереза Мартинцова, до момента в който Вондрушова даде единствено гейм на Дарт – 6-1, 6-0.

Казахстан също е финалист след триумфа на Елена Рибакина с 4-6, 6-3, 7-5 над Анжелик Кербер в дуел сред две тенисистки от топ 20 и по този начин даде непреодолимия задатък от 3-0.

С 3-0 бе и успеха на четирикратните шампионки от Италия против трикратните Франция. Камила Джорджи даде решителния триумф с 6-2, 6-0 над Хармони Тан.

Испания също ще взе участие на Финалите през ноември след 3-0 над Нидерландия. Сара Сорибес Тормо надигра Аранча Рус с 6-0, 6-4 за третата точка.

Двата северноамерикански тима също не престават напред, въпреки и по доста друг метод. Канада надви с 3-0 победи над Латвия с помощна на Лейла Фернандес, до момента в който 18-кратнияте шампионки от Съединени американски щати стигнаха до съдбоносен мач против Украйна.

Нищо не предполагаше сходно нещо след първия ден, в който американките водеха с 2-0. В събота обаче украинките завоюваха двата мача на сингъл. Даяна Ястремска се оправи с 6-3, 6-4 над Джесика Пегула, а Катарина Заватска с безусловно същия резултат над Шелби Роджърс.

В мача на двойки Пегула и Ейша Мухамад съумяха да преодолеят съпротивата на Ястремска и Людмила Киченов – 7-6(5), 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР