В последните дни в Пловдив се разрази протест на граждани,

...
В последните дни в Пловдив се разрази протест на граждани,
Коментари Харесай

Протестиращи в Пловдив поискаха оставката директора на ОП „Градини и паркове“

В последните дни в Пловдив се развихри митинг на жители , събрани под знамената на Гражданско Сдружение „ Заедно за Пловдив “. Този акт на гражданска неодобрение се организира наоколо до постройката на Общинско дружество „ Градини и паркове “, а блокадата на кръстовището на улиците „ Скопие “ и „ Индустриална “ продължи половин час. Шофьорите, принудени да чакат, показаха своята раздразнителсност посредством свирене с клаксони.

Гражданите, обединени в съдружие „ Заедно за Пловдив “ , показаха своето неодобрение от метода, по който се поддържа градското озеленяване. Те слагат акцент върху обстоятелството, че стотици дървета в града са изсъхнали и съставляват заплаха за сигурността на жителите по време на напредване. Затова те изискват незабавното унищожаване на тези дървета и засаждането на нови на техните места.

Протестиращите също по този начин упорстват за запазване на зелените площи в града. Този стъпка, както акцентират, ще помогне за поддържането на зелената инфраструктура и за възстановяване на качеството на въздуха в града.

Сдружението „ Заедно за Пловдив “ разкри, че към този момент пет месеца чака отговор на подадени молби към Община Пловдив за позволение за засаждане на над 150 млади дръвчета . В същото време са провели акции по маркиране на рисковите дървета в града и са дали информацията на общината. Въпреки това, резултатите не са били налице.

Протестното придвижване изисква оставката на шефа на Общинско дружество „ Градини и паркове “ Веселин Козарев . Те приканват и за взимане на ограничения за попречване на естествени бедствия, като почистването на коритото на река Марица, за попречване на наводнения, сходни на тези в Карловско и Царево.

Протестът в Пловдив е удостоверение за растящата угриженост на жителите за положението на околната среда и зелените пространства в града. Те упорстват за съответни дейности и усъвършенствания в поддръжката на градската зелена инфраструктура, като приканват за по-голяма бистрота и реакция от страна на общинските управляващи.

Продължаващият митинг може да наложи нуждата от по-нататъшни диалози сред уредниците и представителите на общинските управляващи, за намиране на общи решения за усъвършенстване на положението на градската среда в Пловдив .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР