В последните дни в медиите се завъртяха два случая на

...
В последните дни в медиите се завъртяха два случая на
Коментари Харесай

Пик: Две болници отказали прием на смазаната в катастрофа жена - софиянката почина

В последните дни в медиите се завъртяха два случая на прехвърлянето на пациент в тежко положение от една болница в друга, които приключват съдбовно. Ето и още един подобен проблем с вчерашна дата.

Става въпрос за дамата, която през вчерашния ден рано сутринта бе блъсната на пешеходна пътека в София и умря, оповестява Пик.

Инцидентът е станал малко преди 7:00 ч. на бул. „ Никола Вапцаров ” и ул. „ Атанас Дуков ”, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.
„ Блъснатата жена е на 67 години и е умряла в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. 43-годишният водач е останал на мястото на случая. Алкохолната му проба е негативна “, допълниха от Министерство на вътрешните работи.

Оказва се обаче, че нещата не са тъкмо по този начин.
Журналисти се свързаха със Спешна помощ, за да разкажат по какъв начин се развила цялата преживелица. Инцидентът е станал преди 7 часа, като колата за спешна помощ е била на мястото на случая в 7,10 часа.

След оказана помощ на място е потърсен контакт в с най-близката болница „ Токуда “, която отхвърля банкет с претекста, че няма шокова зала, а незабавното й поделение е цялостно.
Трябва да поясним, че дамата е била с открита тежка черепна контузия, като положението й е било сериозно. За да й се окаже съответна помощ, в действителност е трябвало да бъде призната в шокова зала. Това обясниха от Спешното.
Последва контакт с ВМА, където имат шокова зала, само че екипът на Бърза помощ получава отвод с претекста, че е цялостно.
След това колата за спешна помощ се свързва с „ Пирогов “, където шоковата зала е на супер равнище. И поемат към незабавния институт. С идването дамата е вкарана в шокова зала, само че лекарите не съумяват да я спасят.
Иначе в София шокови зали има още в ИСУЛ и „ Александровска болница “. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР