В последните дни тема номер 1 в обществото ни е

...
В последните дни тема номер 1 в обществото ни е
Коментари Харесай

Слави отвърна на нападките за Борисов, но чрез сценариста си

В последните дни тематика номер 1 в обществото ни е гостуването на премиера Бойко Борисов в " Шоуто на Слави " в сряда (21 ноември). Срещата бе дълго чакана, откакто от близо 10 години двамата са във скрита медийна война.
Скандалът сред двамата избухна откакто министър председателят разгласи, че водещият желал 50 % от ГЕРБ на времето, а Трифонов бурно отхвърляше. Премиерът също бе част от прословутото обвиняване, че Слави имал градинка пред хотел " Маринела ". Борисов на няколко пъти повтаряше тезата си, до момента в който Трифонов единствено преди няколко месеца го назова измамник и изясни, че го заплашва със съд, в случай че продължи да приказва за въпросната градинка. Слави изигра една от водещите функции да помогне за популяризирането на Борисов още в най-ранните му години, когато бе основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
Сега, откакто дълго чакана среща към този момент е реалност, мнозина останаха разочаровани от лекотата, с която протече тя, и даже я оповестиха за скучна. Редица български публицисти и общественици се изрекоха отрицателно за шоумена. Днес получихме ответна реакция от него, въпреки и не тъкмо. Позиция по тематиката взе сценариста на " Шоуто на Слави " Тошко Йорданов, който разгласява коментар във facebook страницата на Слави Трифонов. Публикуваме го без редакторска интервенция "
" Първо, пиша тук, в профила на Слави Трифонов, тъй като нямам фейсбук. И второ, тъй като знам, че тук всички четете какво излиза. Трето, преднамерено пиша това, откакто минаха още две изявленията, последното, което ще гледате през днешния ден. А и четвърто – Дългия беше срещу да върша това, само че го изнудих да ми даде тази естрада.
И по този начин. След изявлението на Слави с Бойко Борисов се изля егати словесният водопад. Голяма част от публицистите се впуснаха да споделят разочарованията си от това какво очаквали, пък то какво станало. Като им чете човек писанията, излиза, че Слави е трябвало да пребие Борисов с права лопата. И то, в случай, че една седмица преди този момент насочи покана по малкия екран, в която категорично се сподели, че ще се задават въпроси от феновете. Явно за доста хора да помнят в продължение на една седмица е непостижима задача.
Да забележим в този момент “възмутените” и “разочарованите”. Такива, като ония в “ПИК”, са ясни - те са на работа хората. По-забавни са “независимите”. Ще карам под ред – тези, които видях. Соня Колтуклиева. Жената, която по нейни думи е взимала пари от Цветан Василев, с цел да прави телевизия, която май не видя бял свят. Жената, за която един от очевидците по КТБ - Бисер Лазов сподели, че през интервала 2010 -2011 година е получила 90 000 лв. от Цветан Василев, без да ги заявява. Любо Огнянов, работил в малкия екран на Цветан Василев и в този момент публицист в Канал 3… дето май е на Пеевски. Владо Береану, преводачът от румънски, който с трогване споделя по какъв начин мутри го заплашили, той се скрил в тоалетната на заведение, звъннал на Бойко Борисов да го избавя и той му пратил баретите за отбрана. " Ебала " (с Бъ), както споделят сценаристите на тоз твърд мъж. Валерия Велева. Ти ли “ма”, Мадам В., се обаждаш?! Ти ли, дето написа най-голямата журналистическа свирка на Бойко за срещата му с папата? Боряна Бозаджиева – PR-ката на Българска социалистическа партия? Христо Комарницки. При кого пристигна да ревеш от Делян Пеевски, господин Комарницки? Къде откри народен ефир, без цензура, да кажеш, каквото мислиш? Колегата Светльо Иванов. Колега, погледни си “непримиримото” изявление с Бойко Борисов и Томислав Дончев от 19 март 2017, в което задаваш въпроси от фейсбук на жители. Колко вести, в журналистически смисъл, произлязоха от него? В кой тъкмо миг принуди Борисов да признае, че в нещо си прав или че ще постъпи, както ти мислиш? За съпоставяне - при Слави Бойко одобри да предложи 1 лев дотация за партиите в бюджета. Ако го направи, де, само че това водещият го принуди. Чавдар Найденов, социологът, чиято организация от време на време дава превес на Българска социалистическа партия пред ГЕРБ и все не уцелва резултата? Само Полина Паунова не ме изненада, тъй като фиксацията й на тематика “Слави Трифонов” е от дълго време известна. Разбира се, има и доста още публицисти, които умняха и за които би трябвало задълбочено да дълбая в мрежата, с цел да открия нещо за тях, тъй като, както споделяха в едно предаване по една кабеларка - “не доста сте известен”.
Та, уважаеми сътрудници, вие дето ревете, кой от вас е задал, какъвто и да е било изострен въпрос в очите на Бойко Борисов или Цацаров и от това да е последвало нещо? Колеги, има ли разлика дали на едните заплаща Пеевски, а на другите Прокопиев? Техните пари ли ви вършат “свободни”?
На кой от вас, кое му пречи, та да не може да отиде и да направи Бойко на дреб в изявление? Или с жалката си непросветеност възлагате вашите очаквания и стремежи в “чалгаря” Трифонов. Ами, като сте толкоз положителни, идете и го унищожете тоя Бойко. Разкажете му играта. Кой от вас в народен ефир е казвал, че Бойко е мутра, сътрудник Буда, че лъже, че е нездравословен? Кой от вас го е правил в народен ефир, осъзнавайки, че държавната машина в лицето на Съвет за електронни медии ще направи акт и ще ви санкции, тъй като употребявате “език на омразата” и прочие нелепости, с които оправдават цензурата? Кой от вас е направил с активността си по този начин, че да падне Жан Виденов? Кой от вас бе съпротива на Иван Костов, когато беше император на Галактиката? Кой от вас поде акция за избавяне на българските медици в Либия, по времето когато страната споделяше всички да си мълчат за това, тъй като “може и да са виновни”? Кой от вас беше очевидна съпротива на ГЕРБ, в мига когато взеха властта? Кой от вас, следвайки гражданското си възприятие, е провел референдум, за нещо, в което има вяра? Кой от вас е питал в очите Бойко за монопола на " Лукойл " и Вальо Златев? Кой от вас е провокирал няколко следствия на Главния Прокурор единствено от едно изявление? Когато извършите нещо такова, тогава може и “плачът ви” да има стойност. Или по този начин избивате комплексите за личната си маловажност?
И финален въпрос, към тези, които споделят: “Харесвах Слави, но към този момент - не”. Вие къде бяхте, когато той и ние стояхме пред Парламента в отбрана на Референдума?
И още нещо, в случай че ви е боязън, че Слави може да обърне статуквото в страната с хастара нагоре… има за какво.
Хайде, почвайте хейта. Три…две…едно…старт!

Тошко Йорданов
Сценарист на Ку-Ку
Каналето
Хъшове
Шоуто на Слави "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР