В последните дни се споделя наблюдението, че руснаците до голяма

...
В последните дни се споделя наблюдението, че руснаците до голяма
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 24 март


" В последните дни се споделя наблюдението, че руснаците значително са изчерпали своя нападателен капацитет във връзка с силите, които бяха авансово събрани и ангажирани по-късно във войната в Украйна. В украинските източници се споделя, че не би трябвало да се прибързва с изводите, че войната ще спре скоро и че надали не руснаците са към този момент разрушени. Факт е обаче, че авансово ангажираните сили са в много огромна степен изтощени ".

Това сподели в изявление за ФАКТИ доцент доктор Георги Цветков, специалист по отбранителна политика и обмисляне на защитата.

Първите 100 дни на държавното управление на премиера Петков завършиха. Само част от събитията през тези 100 дни са наложеният мораториум върху цената на тока, оставката на Сотир Цацаров като началник на КПКОНПИ, внасянето на искане за предварително преустановяване мандата на основния прокурор от страна на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, началото на войната на Путин и Русия против Украйна. Междувременно се намираме в деликатна икономическа обстановка, Борисов и ГЕРБ не престават да нямат повдигнати обвинявания, а основният прокурор остава на своя пост. Извън гласуването на първо четене на закриването на профилираните съд и прокуратура, виждаме, че промяната в правораздаването върви с мудни темпове. Войната в Украйна пък носи спомагателни провокации за държавното управление ни.

Президентът Румен Радев упорства при неспособност за ускорени доставки на изтребителите, които чакаме от Съединени американски щати, България да търси самолети втора употреба на лизинг. Това заяви той след срещата на върха на НАТО, на която бе разисквана променената среда на сигурност и провокациите пред стабилността и сигурността в Източна Европа, произлизащи от войната в Украйна, написа " Дарикнюз ".

Радев акцентира, че интензивно разисква този въпрос с премиера Кирил Петков.

Намаляване на половина на акциза за бензина и дизела. Слагане на таван на газа от 50 евро са двете стъпки на държавното управление за отбрана на българските семейства. Това съобщи в " Лице в лице " по бТВ Корнелия Нинова.

Тя разкри, че България е получила увещание за поддръжка от други страни-членки.

" Готов съм да се върна в България, в случай че има физическата опция да го направя. Заради големите пречки на българската прокуратура не мога да се върна. Ако прокуратурата махне алената точка от " Интерпол ", ще се върна още на идващия ден ". Това съобщи предприемачът Васил Божков на специфична конференция, осъществена посредством видеовръзка.

" Ако бях ОПГ с Борисов, нямаше да съм в Дубай, а бизнесите ми щяха да съществуват. ОПГ-то, което пояснява Бойко Рашков, не го разбирам. Дали някой ще посмее да се оплаче оттук насетне. Още преди две години моят сигнал стои във всички институции. Не мисля, че съм направил нещо, с цел да се опасявам от нещо. Всички обвинявания против мен са измислени ", безапелационен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР