В последните дни, с разхлабване на противоепидемичните мерки, от страна

...
В последните дни, с разхлабване на противоепидемичните мерки, от страна
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград: Наблюдава се пренебрегване на ситуацията с разпространението на COVID-19

В последните дни, с разхлабване на противоепидемичните ограничения, от страна на държавната власт, в Асеновград се следи занемаряване на обстановката с разпространяването на новия ковид COVID-19 в България.

Това съобщи кметът на Асеновград доктор Грудев, в послание към жителите.

По думите му от ден на ден хора не съблюдават обществена отдалеченост и не употребяват защитни маски за лицето в затворени пространства, което е причина за разгръщане на случаите. Занижен е контролът, от страна на притежателите на търговски обекти, което може да докара до ново съществено разпространяване на болестта.

Аз, като кмет на Асеновград, като жител и като ръководител на Общинския действен щаб, насочвам апел към всички поданици на общината да удържим обстановката такава, каквато е сега, още малко време.

Днес отпада изключителното състояние, само че това напълно не значи, че заплахата от заразяване е отминала.

Радостен съм, че към днешна дата на фона на статистиката от пловдивска област, нямаме регистриран случай нa COVID-19 в община Асеновград, което за мен е извънредно приятна изненада. Малко евентуално е, само че въпреки всичко се надявам в действителност да успеем да станем една от дребното общини с сходен мащаб по територия и население, в които няма да има инфектирани. Накрая желая да насочва зов да бъдем виновни към себе си и околните си. Издържахме цели два месеца в изискванията на изключително състояние, дано не се предаваме в този момент. Нека напъните, лишенията ни и цялата групова организация, която създадохме дружно, не са били напразни, показва той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР