В последните дни рокадите в службите за сигурност следват една

...
В последните дни рокадите в службите за сигурност следват една
Коментари Харесай

Новият ръководител на Вътрешна сигурност - каква рокада е това?

В последните дни рокадите в службите за сигурност следват една след друга. Една от по-незабележимите е на Министерство на вътрешните работи. Постът към този момент е ангажиран от Христо Христов.
Промяната не беше шумно афиширана и надлежно няма публична по-широка биография на новия шеф. Има конкретизиране, че Христов до момента е бил заместник-ръководител в структурата и че краткотрайно поема ръководството ѝ.
 Къде в Министерство на вътрешните работи има корупция? Къде в Министерство на вътрешните работи има корупция?
Къде в Министерство на вътрешните работи има корупция? На този въпрос отговори шефът на Дирекция " Вътрешна сигурност " Стефан Банков в ефира на Българска национална телевизия. От думите му стан...
Името на Христов обаче попада в забавен документ – документ, с който се желае информация за работата на лекарите в кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница и съответно данни какъв брой бенки на пациенти на клиниката са отстранени и за какъв брой от тях са направени проучвания, че са злокачествени – за интервала 2017 и 2018 година! Със същия документ се пита и каква е нормативната база за това къде и какъв брой лекари могат да правят тези интервенции. Главен контрольор Христов е посочен в настояването на ръководителя на " Вътрешна сигурност " до 2019 година Румен Ганев като лице за спомагателна информация!
За въпросния документ, който беше началник на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница, само че беше уволнен по абсурден метод дисциплинарно и в този момент казусът е в съда (). В своя обява в персоналния си профил във Facebook проф. Чернев пита дали " подводниците на статуквото " остават в системата, акцентирайки, че предшественикът на Христов – старши комисар Стефчо Банков, не е уволнен, а единствено намален. Специално за Христов, проф. Чернев изрича мнение, че той е мощно обвързван с Министерство на вътрешните работи министъра от времето на третия кабинет на Бойко Борисов – Младен Маринов. Припомняме, че Маринов беше една от жертвите на чистката в третото държавно управление на Борисов при огромните митинги от лятото на 2020 година, само че по-късно отиде на челно място И пита – за какво шефове в Министерство на вътрешните работи се интересуват от бенки? Отговорът, съгласно проф. Чернев, можете!

Припомняме, че съгласно Закона за Министерство на вътрешните работи, дирекция " Вътрешна сигурност " е конструкция на Министерство на вътрешните работи за оперативно-издирвателна, информационно-аналитична и организационна активност по предварителна защита, попречване, секване и откриване на закононарушения, осъществени от чиновници на министерството. Директорът на дирекция " Вътрешна сигурност " е директно зависещ на министъра на вътрешните работи и се регистрира за активността си пред него. За какви закононарушения, свързани с интервенции на бенки и рак на кожата, осъществени от чиновници на Министерство на вътрешните работи може да приказваме в тази ситуация, остава отворен въпрос.
 Рашков: Структурите на Министерство на вътрешните работи са деморализирани от горната страна надолу Рашков: Структурите на Министерство на вътрешните работи са деморализирани от горната страна надолу
Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В съответния случай тя е от нарушители с пагони и без пагони, още не сме несъмнено з...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР