В последните дни преди Коледа децата из цяла България с

...
В последните дни преди Коледа децата из цяла България с
Коментари Харесай

Кои са най-желаните подаръци тази година?

В последните дни преди Коледа децата из цяла България с неспокойствие пишат и изпращат своите писма до Дядо Коледа посредством " Български пощи ". Това дългогодишно обичайно събитие в страната основава магията на Коледните празници и ни припомня за значимостта на детските фантазии и стремежи.

В изявление за " Нашият ден "   Милена Тошева  от " Български пощи " споделя, че всяка година виждат нарастване на броя на написаните писма. Няма строги критерии за конструкция или наличие на писмата, оставяйки децата да изразят своите стремежи и фантазии по собствен личен метод. Този развой на независимо творчество и изложение е скъп опит за дребните писатели и им оказва помощ да се научат по какъв начин да пишат и адресират писма вярно.

Основната цел на този самодейност е  да насърчи децата да изразят своите усеща, прекарвания, страхове и очаквания пред Дядо Коледа . В писмата си те споделят своите стремежи, само че също по този начин и своята религия и разбиране, че са били положителни и послушни през годината. Милена Тошева разкрива забавни образци от писмата, като две братчета, които пожелават сума от 205 лв. – не за себе си, а за подаяние, както и дете, което моли за облекла и храна за нуждаещите се.

Писмата съдържат разнообразни стремежи, които постоянно зависят от  семейния подтекст и въздействието на рекламни акции . Най-малките деца от детските градини постоянно вземат участие със своите учители, които провеждат и структурират писмата на дребните създатели. Всяка година тези писма се превеждат и архивират от Държавната организация " Архиви ", където се пазят и резервират този трогателен миг на детската фикция.

Така “Български пощи ” и Дядо Коледа основават специфична атмосфера на религия и очакване, която ни припомня, че детските фантазии са скъпи и би трябвало да бъдат подкрепяни и насърчавани, тъй като те са сърцето на Коледното чудо.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР