В последните дни от управлението си вътрешният министър Бойко Рашков

...
В последните дни от управлението си вътрешният министър Бойко Рашков
Коментари Харесай

На фона на нестихващата престъпност: Рашков отчете спад на случаите и отново нападна прокуратурата

В последните дни от ръководството си вътрешният министър Бойко Рашков реши да регистрира свършеното от  Министерство на вътрешните работи за последните седем месеца.

По думите на Бойко Рашков Министерство на вътрешните работи е съумяла да реализира доста, което щяло до бъде оценено от всеки един чиновник. Той се похвали с импортирания Закон за придвижване по пътищата.

„ Считаме, че в България това нещо е повече от належащо. Засилените инспекции, които вършим извадиха на повърхността, че в нашата страна всеки трети лидер или е повлиян от алкохол или опиати или и без удостоверение за ръководство. Както е известно ние обявихме война на всички, които ръководят в това положение. Но този печелен факт не може да бъде отстраняват от живота на нашата страна единствено с напъните на Министерство на вътрешните работи. Има и други органи, които да се вземат в ръце. Не може полицейските чиновници да установи лидер използвал алкохол с техническо средство  и прокурорът да изяснява, по какъв начин този човек не е знаел, какво използва в ресторанта. Аз разполагам с такова разпореждане. Прокуратурата вместо да връща на Министерство на вътрешните работи делата, да се вземе в ръце, да почувства  своята отговорност и да насочи тези каузи към правосъдната зала ”, съобщи Рашков.

На въпрос дали е имало чадър над Георги  Семерджиев, Рашков съобщи, че до този миг не са открили сходно нещо. „ Не бих споделил, че едно познанства сред него и една полицайка значи чадър. Той е упрекнат и арестуван под стража ”, съобщи той.

Запитан дали се тормози от прокуратурата и от инспекции на  КПКОНПИ, Рашков съобщи:

„ Информацията, че от КПКОНПИ ме ревизират е от три години няма нищо. Национална агенция за приходите извърши инспекции, само че вие знаете, че прокуратурата в нашата страна може да образува произвеждане по всевъзможен мотив. Аз даже не знам, какво прави прокуратурата, само че дано да прави, каквото реши.  В последна сметка има и съд, тъй че няма да се притесня, в случай че някой реши, че би трябвало да се влезе и там ”, зави министърът на Министерство на вътрешните работи в оставка.

На въпрос по какъв начин би дал отговор на опозицията и на Има Такъв Народ, че в работата му се следят повече приказки, само че не  и дейности и дали регистрира като неточност ареста на Бойко Борисов, който беше разгласен от съда за противозаконен, Рашков очевидно се  изнерви и  намекна, че журналистът има пристрастия към ГЕРБ.

 „ Тошко Йорданов и Слави Трифонов приказват измислици  и погрешни неща, тъй като минаха в редиците на опозицията ”, оправда се Рашков.

За шест месеца са регистрирани с 1547 закононарушения по-малко спрямо 2021 година, което е 3,6% понижение по отношение на същия интервал за 2021 година Регистрираните престъпни закононарушения са 35 540, като се регистрира спад с 2%. Разкриваемостта е нараснала с пет пункта или 47%, заяви заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР