В последните дни не само България, но и целите Балкани

...
Коментари Харесай

K: Свят | Фед дава сигнали за спиране на антикризисните мерки, Пекин се опитва да успокои Уолстрийт

В последните дни освен България, само че и задачите Балкани са обхванати от сериозна гореща вълна. Политическата температура обаче е висока и на други места по света - по-долу ще видите деликатно направена селекция от най-важните събития, които има смисъл да бъдат следени.
Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете тук.
Подбрани пазарни и бизнес вести - тук.
Пекин се пробва да успокои страховете на Уолстрийт след натиска върху тех фирмите
Какво се случи? Китайският борсов регулатор се пробва да успокои терзанията измежду интернационалните вложители и банки, откакто новите строги ограничавания върху частни просветителни компании провокираха земетресения на пазарите. Представители на китайската комисия по скъпите бумаги и тържищата са провели в сряда вечер диалог с водещи световни вложители, банки от Уолстрийт и китайски финансови групи.

Защо това е значимо? Това се случва, откакто през уикенда Пекин удари с нови правила възлизащия на 100 милиарда $ бранш на частното обучение. Новината докара до рухване на показателите и терзания за още по-силен регулаторен напън върху листнатите в чужбина китайски софтуерни компании. Сред жертвите на регулаторните репресии на Пекин към този момент са Ant Group, Didi, Tencent и опасенията са, че описът ще се уголемява.
Фед доближава към прекъсване на антикризисните ограничения
Какво се случи? Федералният запас на Съединени американски щати се приближи с още една стъпка все още, в който ще стартира да отдръпва огромната парична поддръжка за американската стопанска система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР