В последните дни на август „Карандила“ е по-различна, оглася се

...
В последните дни на август „Карандила“ е по-различна, оглася се
Коментари Харесай

Човек лесно губи себе си в това време

В последните дни на август „ Карандила “ е по-различна, оглася се от песните и танците на каракачаните, споделя за минали загадъчни времена. За 29-годишната си история Националният събор на каракачаните в България се трансформира в емблема на съгласие, приемливост и другарство.

Благодаря на Федерацията на културно-просветните сдружения на каракачаните в България, която празнува 30-годишен празник, за поканата да споделя с тях това прочувствено събитие. Съборът и активността им са освен значима и неизменима част от културния живот на Сливен и района. Те основават нови контакти, градят здрави връзки сред каракачаните от България и Гърция, които се трансформират в мост за дейното съдействие сред двете прилежащи страни.

В модерното и бурно време, в което е все по-лесно човек да изгуби себе си, каракачаните са образец по какъв начин традициите и паметта оказват помощ и когато се държиш крепко за корените си, устояваш на бурите и принадлежиш на днешния ден. Тази памет и тази история ще предаваме на децата си, на поколенията след нас, с цел да продължим да пишем биографията на славния ни народ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР