В последните дни на август и първите на септември Балканите

...
В последните дни на август и първите на септември Балканите
Коментари Харесай

Август си отива с жеги и дъжд с гръмотевици

В последните дни на август и първите на септември Балканите ще попаднат под въздействието на леден атмосферен фронт. Нахлуващият по-хладен въздух ще е лъх към наближаващата есен с превалявания и гръмотевици.

В понеделник към момента жегата ще доминира в часовете към и след обяд с температури сред 31 и 36 градуса. Облачността над Западна България обаче ще се усилва и до среднощ, най-много в планините и към тях, ще се оформят гръмотевични облаци с местни, краткотрайни, на моменти интензивни, летни превалявания. Ще има риск от градушка.

В хода на седмицата зоната, в която ще има превалявания с гръмотевици, по-интензивни в часовете следобяд и вечерта, ще обгръща от ден на ден региони на изток. Междувременно и дневните температури последователно ще се намалят с няколко градуса и към четвъртък-петък ще са сред 22 и 27 градуса.

По-хладно ще е по високите региони в Централна и Западна България. През почивните дни вероятността за превалявания ще намалее. Слънцето ще доминира, температурите ще догонят нормалните летни стойности.

Следващият интервал с динамично време ще е към 9-10 септември – още веднъж с навлизане на по-студен въздух, намаление на температурите и превалявания с летен темперамент.

Всички, които възнамеряват да са към Черноморието, ще се радват на повече слънце в понеделник и вторник. От средата на седмицата и по крайбрежието ще има условия за валежи. Температурите ще се намалят леко от сряда нататък, само че не трагично. Вълнението на морето ще се усили осезаемо към края на седмицата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР