В последните дни и месеци неспирно се говори за промяна

...
В последните дни и месеци неспирно се говори за промяна
Коментари Харесай

УЕФА става като НБА и взима американския модел

В последните дни и месеци безспирно се приказва за смяна във формата на най-комерсиалния и популярен клубен футболен шампионат – Шампионската лига. Големите „ фигури” в конкуренцията желаят незабавна промяна на формата, защото финансовите средства, които идват в касите на клубовете са извънредно незадоволителни. Това обаче е ясно, че би наранило тежко тимовете от нашата „ черга”. Нов вид пък се разбра от италианските медии, които пишат, че се работи върху въпроса Шампионската лига да бъде по американски модел.

Потвърждава се, че Шампионската лига ще бъде разпределена на четири групи сред осем тима. Тези 32 отбора ще играят плейофи, плейаути, а всички Топ 6 отбора от групите ще останат с право да играят в конкуренцията в последния сезон, а единствено четири тима ще се класират по реда през вътрешните шампионати. Другите шампионати – Лига Европа, както и Лига Европа 2, ще бъдат показани с по 32 и 64 отбора.

Италианските издания пишат, че може да бъдат въведен и географски принцип, както се работи в Съединени американски щати – север, юг, запад и изток. Отборите, които се класират от техните райони, ще могат да се съревновават в плейофен формат, с цел да дефинират кой заслужава да остане в шампионата.

Сезон 2023/24 ще бъде основен за Серия А, като акцията ще е последната за клубовете, която ти подсигурява сигурни четири места в ШЛ, както още три в Лига Европа по сегашния метод. Същевременно, с цел да се осъществят тези проекти на УЕФА, то европейската футболна централа ще се поучава с ФИФА, която да редуцира паузите за националните тимове до три пъти годишно.

Американските спортни лиги (НБА, НФЛ, НХЛ и др.) се разделят на „ конференции” заради големите дистанции сред обособените клубове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР