В последните дни едно тотално откачено парче от зората на

...
В последните дни едно тотално откачено парче от зората на
Коментари Харесай

Как Васко Жабата възкръсна след 20 години и стана тотален хит на Балканите с безумния си текст

В последните дни едно тотално откачено парче от зората на българската чалга избухна като бомба в обществените мрежи, възпламенявайки с гневен размах интереса измежду младежите. Колкото и необичайно да ви звучи, парчето изведнъж се появи 20 години след основаването си и безусловно взриви мрежата.

Възродената си популярност неуместната ария дължи на клип, пуснат в Tik Tok, който провокира сензация освен у нас, само че и в целия Балкански свят.

Сега и сърби, и хървати, и косовци, и черногорци, и албанци, че и северномакедонци, се тресат от кеф под звуците на тази необичайно недодялана, само че въздействаща на балканските сетива, творба, която по неведоми аргументи съумя, въпреки и видимо, да разбие на „ пух и прахуляк “ дебелите ледници, образували си десетилетия наред, сред народите на полуострова.


С други думи, през днешния ден шлагер №1 както у нас, по този начин и в Република Северна Македония е Васко Жабата - основен поетичен воин в неподражаемото произведение, в което същият си партнира с не кого и да е, а със, о, боже, Цеца Мецата.

Само за дни този апотеоз на нелепостта направи милиони гледания, а сръбската телевизия даже му посвети специфичен репортаж, в който се изяснява, че песента в действителност била българска и национална, само че „ от дълго време забравена по нашите земи “.



 

Но даже и това не съумя да влее покой в разлютената душа на брата македонеца. Напротив, разпали цели цифрови войни сред българи и северомакедонци дали Васко Жабата е българин, или македонец. 



За разногласията до тук. Факт обаче е, че една тотално безсмилена ария може да се окаже толкоз мощна в опитите да популяризира България. България, която има освен своите златки, плеймейтки и силиконови барбита, само че и своите Борис Христов, Райна Кабаиванска, Соня Йончева, Петя Иванова, Ина Кънчева, своите Рут Колева, Иво Димчев, „ Джеръми “, своите Васко Василев, Мартин и Веско Пантелееви. Само дето никойне го е еня за тях – за всички тези галактически гении, които за изумително малко време покориха върховете на европейските и международни музикални подиуми. Но и за всички тези деца, които се върнаха от международните олимпиади с първите и най-големи оценки, награди и медали.



А у нас, у нас... нищо ново под слънцето у нас... В последните дни едно тотално откачено парче от зората на българската чалга избухна като бомба в обществените мрежи, възпламенявайки с гневен размах интереса измежду младежите...



 

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР