В последните десетина години кокосовото масло е навсякъде - хората

...
В последните десетина години кокосовото масло е навсякъде - хората
Коментари Харесай

Защо да не готвим с кокосово масло

В последните десетина години кокосовото масло е на всички места - хората го употребяват в кухнята за готвене, в банята като козметика, вършат ароматни свещи и всевъзможни неща с него. И до момента в който то може да е отлично за косата ни, става известно, че одобрявано като храна напълно не е такова.
 Снимка 374545

Според публикация на Outside две изследвания с дребен брой участници през 2003 година са дали началото на модата на кокосовото масло в кулинарията. Според тях то понижава холестерола, почиства акнето и даже усъвършенства паметта.

Кокосовото масло обаче съдържа 50% повече наситени мазнини от маслото и Американската асоциация по сърдечно-съдовите болести даже е излязла със мнение, съгласно което е добре да се заобикаля потреблението му.
 Снимка 341351

Професорът от Харвардският университет Карин Микелс даже стига по-далеч, като го назовава " чиста отрова " в една от лекциите си. От Outside поучават да понижим използването му за кулинарни цели, в случай че към този момент сме привикнали с него. И да го заместим с по-полезни масла като тези от авокадо, лешници или по-традиционния зехтин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР