В последните десетилетия България се изправи пред важни въпроси за

...
В последните десетилетия България се изправи пред важни въпроси за
Коментари Харесай

Движението за национална кауза с нови инициативи са справяне с демографските проблеми



В последните десетилетия България се изправи пред значими въпроси за своето оцеляване като нация. Все по-често чуваме от специалисти по демографските въпроси, че страната ни е в тежка демографска рецесия, че популацията ни се топи на фона на ниската раждаемост и огромната миграция. Движението за национална идея или в резюме ДНК, поде акцията " Направи го за България “, която предходната година приключи с най-голямото кръщене на родени в страната деца. Нещата не стопираха до такава степен и следва нов подтик на начинания са справяне с демографските проблеми. 

Какво би трябвало да се промени, с цел да се раждат повече деца в България? Това е значим въпрос, който си задаваме все по-често и с все по-голяма паника и отговорност. Задават го и известни персони, които подеха своя акция, с която се надяват да предизвикат и политиците, и цялата общност. Движението за национална идея, чието лице и създател е водещият и продуцент Андрей Арнаудов, регистрира на конференция най-успешната медийна акция за битка с демографската рецесия и сложи старт на второто издание в поддръжка на раждаемостта. Всичко това се случва на фона на все по-задълбочаващите се проблеми и все по-тревожните данни, че всяка година българите понижават с сред 40 000 и 50 000 души и по този начин ставаме една от най-бързо изчезващите народи в света.

Андрей Арнаудов показа:

" Процесът не се е трансформирал. Време е да се опитаме да забележим какво би трябвало да променим още, тъй че тематиката да стане задоволително забавна за обществото и за тези, които ни ръководят, тъй като не се е случило нищо в тази тенденция в последните 30 години, без значение от това кой е бил на власт ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Виолета Ашикова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР