В последните часове за регистрации на партии и коалиции в

...
В последните часове за регистрации на партии и коалиции в
Коментари Харесай

Ето къде ще са най-интересните лидерски сблъсъци на предстоящия вот

В последните часове за регистрации на партии и обединения в ЦИК станаха ясни част от имената, с които се спекулира, че ще станат водачи на листи.

Според информации на bTV и Bulgaria ON AIR лидерската борба в 25 многомандатен изборен регион (МИР) София и този път ще е сред Христо Петров - Ицо Хазарта ( " Продължаваме промяната " ), Бойко Борисов (ГЕРБ) и Корнелия Нинова (БСП). На последния избор точно Политическа партия получи близо 10 хиляди гласа повече от партията на Борисов и над 30 хиляди повече от " столетницата ". Очакванията са останалите два региона в София да поемат надлежно водачите Кирил Петков (24 МИР) и Асен Василев (23 МИР).

Друга забавна борба се обрисува в Кърджали - там сили ще премерят някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев (ПП), Цвета Караянчева (ГЕРБ) и Мустафа Карадайъ (ДПС).

В Пловдив пък сили ще премерят Бойко Борисов (ГЕРБ), Никола Минчев (ПП), Кристиан Вигенин (БСП) и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Морската ни столица ще бъде поле за борба сред някогашният министър на нововъведенията и растежа Даниел Лорер (ПП), организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, както и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Благоевград ще бъде очевидец на конкуренцията сред Делян Пеевски (ДПС) и Корнелия Нинова, като депутатът от Движението се чака още веднъж да води и листата във Велико Търново.

Интересна е спекулацията с името на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков - упованията са той да поведе листата на Политическа партия в Перник.

Досегашният заместник-земеделски министър Иван Христанов, който беше заплашван поради дейностите на страната против лабораторията на " Капитан Андреево ", ще е лидер в Плевен, а някогашният министър на превоза и притежател на куриерската компания " Еконт " Николай Събев - в Русе.

В редиците на " Промяната " предстоящо влизат и част от отцепниците на Има Такъв Народ. Напусналият партията на Слави Трифонов и някогашен министър на спорта Радостин Василев се чака да бъде лидер в Габрово, а Иво Атанасов във Видин. Самият Атанасов е удостоверил, че има покана да взе участие.

Водачите на листи на " Демократична България ", Има Такъв Народ, " Възраждане " и " Български напредък " към момента не са изцяло ясни. Всички листи и имената на водачите се чака да станат ясни до няколко дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР