“В последните 5 дни стотици млади хора тръгнаха по стъпките

...
“В последните 5 дни стотици млади хора тръгнаха по стъпките
Коментари Харесай

Калин Каменов: Нека опазим земята на Ботев и Левски чиста за нашите деца

“В последните 5 дни стотици младежи потеглиха по стъпките на Ботев от Козлодуй. Те сплотиха старания и ни демонстрираха, че когато имаш цел - може да постигнеш всичко. В това е и огромният смисъл на саможертвата на Христо Ботев – дружно да реализираме велики неща за нашата страна. Хората сме разнообразни, само че когато имаме цел, би трябвало да се обединим и да надграждаме. А каква по-голяма цел от България! Нека опазим земята на Ботев и Левски чиста за нашите деца! Дълбок реверанс пред починалите за свободата ни!”, сподели кметът Каменов в границите на всенародното поклонение на връх “Околчица”.
Поклонението продължи с църковна работа за Христо Ботев и починалите четници, отслужена от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.
В знак на благодарност, пред паметника, увековечил подвига на героите, бяха поднесени венци и цветя. По традиция, тъкмо в 12 часа, звукът на сирените, оповести отдаването на респект към починалите за свободата на България!
На всенародното поклонение участваха и ръководителят на Общински съвет - Враца доктор Владимир Христов, общински съветници, кметовете на Мизия и Бяла Слатина, участници в похода “Козлодуй-Околчица”, жители и посетители на Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР