В последните 33 години, откакто съществува ДПС, и до днес

...
В последните 33 години, откакто съществува ДПС, и до днес
Коментари Харесай

Д-р инж. Хасан Азис от Джебел: Продължаваме да браним демокрацията, да градим единството и заедност

В последните 33 години, откогато съществува Движение за права и свободи, и до през днешния ден остава единствената партия, която слага на дневния ред в обществото тематиката за майските събития от 1989 година Няма нито едно събиране, нито един възпоменателен протест, нито едно мероприятие където и да е в България, на което Движение за права и свободи да не е сложило въпроса за Възродителния развой. Но в никакъв случай не сме поставяли въпроса за отплата.

С тези думи кметът на Кърджали и зам.-председател на Движение за права и свободи доктор инж. Хасан Азис приветства жителите и гостите на Джебел по случай празника на града.

Винаги, без значение дали става въпрос за празника на града, или почитаме паметта на починалите поради вярата, религията и името, в никакъв случай и по никакъв мотив не слагаме тематиката за отмъщението. Не приказваме за ненавист, постоянно търсим уроците от историята, безапелационен е той, като прибавя:

Затова Джебел, и този площад, за нас е трибуната, в която ние си припомняме уроците от историята. Това е трибуната, в която подсещаме какви са нашите отговорности тук, в Джебел, и точно тук дефинираме какви са нашите фантазии за утрешния ден.

През последните 30 години тук, на този площад, говорихме за България, говорихме за човешки права, - и отново оставаме единствената политическа партия, която слага в дневния ред на обществото въпросите за единение и заедност. За Движение за права и свободи, за нашата общественост, за нашата страна, тези две думи се трансфораха в полезност, с която да градим нашата Родина България. Това са полезности, предадени ни от поколенията; напомнящи ни за паметта и завета на дадените жертви; това са и полезностите и на обединена Европа.

Но до момента в който ние през днешния ден приказваме за полезности и единение, от ден на ден езикът на омразата стартира да превзема нашето общество. И това сякаш е естествено, тъй като този звук се задава от други политически партии – за жалост. Правителството през днешния ден не може да взема решение проблемите и рецесиите са на всички места и обществена, и икономическа, рецесията е в самите нас.

А всички ние на този площад сме лицето на демокрацията, Ние сме и нейни пазители!

Това, което желая да кажем през днешния ден от площада в Джебел е, че хората на Кърджали, - ние, които сте тук, - продължаваме да бъдем пазителите на мира в България!

Ние продължаваме да браним демокрацията, да градим единството и заедността, без значение от компликациите!, приключи словото си доктор инж. Хасан Азис.

Кметът на Кърджали благодаря на господин Мустафа Карадайъ, ръководител на Движението за права и свободи; на Н. Пр. госпожа Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция в Република България; на Ефкан Аля, зам.-председател на Партията на справедливостта и развитието; на Ресми Мурад, ръководител на Областния съвет на Движение за права и свободи – Кърджали; на народните представители от ДПС; на Октай Йълмаз, кмет на побратимената ни община Йълдъръм, Бурса; на Тургай Ердем, кмет на община Нилюфер, Бурса; на Джелал Фаик, секретар на Главното мюфтийство на Р България; на Басри Еминефенди, областен мюфтия на Кърджали; на Туркан Генчоглу, почетен ръководител на „ Конфедерацията на балканските турци “ в Турция; на Корхан Кюнгерю, общоприет консул на Р Турция в Пловдив; на народните представители от турския Меджлис; на членове на управлението на Движение за права и свободи, на симпатизанти на Движението, за това, че почетоха празника на Джебел.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР