В последните 2 месеца и половина Ви зададох два пъти

...
В последните 2 месеца и половина Ви зададох два пъти
Коментари Харесай

Анастасова към министър Илиев: Повече от 2 месеца питам за директор на спортно училище, който работи и като експерт в НС. Наскоро в училището му нахлу и родител с брадва – кога ще вземете мерки?

„ В последните 2 месеца и половина Ви зададох два пъти въпрос по отношение на работата на Борис Борисов като шеф на СУ  „ Ген. Владимир Стойчев “ в София. В тях главно Ви питах за това по кое време господин Борисов извършва отговорностите си като шеф, бидейки хем шеф, хем специалист в Комисията по образованието и науката в Народното събрание. Обясних Ви, че този блян на господин Борисов да работи едновременно и в едни и същи часове на две места не е нов. Същото се случи и в 44-ото Народно събрание и сходно на настоящия случай, договорът му в Народното събрание беше преустановен след мой въпрос. “ Така се обърна националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Ирена Анастасова към министъра на младежта и спорта Димитър Илиев по време на парламентарен надзор. 
И добави: „ Към тези обстоятелства обаче, в последните две седмици се прибавиха мощно притеснителни събития, които се случиха в спортното учебно заведение и които бяха отразени в националните медии. Това бяха нахлуването на родител с секира в учебното заведение и митингите на родители поради, по техни думи, тормоз от страна на шефа над децата ми. “
Анастасова посочи, че не е сюрпризирана от случилото се, като е било въпрос на време нещо сходно да се случи, когато не се знае по кое време тъкмо този човек е в учебното заведение и извършва трудовите си отговорности там. 
„ Знам, че сте поискали писмени пояснения от господин Борисов и сте го изслушали на 23 януари 2024 година На 24 януари сте отправили питане до ръководителя на Народното събрание с искане за даване на спомагателна информация. Въпросът ми е, каква е позицията на Министерството на младежта и спорта във връзка последните събития в учебното заведение и какво е окончателното Ви решение за несъблюдение на трудовите отговорности на господин Борисов като негов шеф “, обърна се националният представител към министъра.
В отговора си министър Илиев посочи, че от началото на образователната година в Министерството на младежта и спорта са получени над 40 тъжби, свързани с учебното заведение. Той увери, че Министерството ще ангажира дисциплинарна отговорност при безспорното определяне  на нарушение на трудовата дисциплинираност от страна на шефа и удостовери, че ще вземе решение по проблема след 10 март, когато изтича срокът за изговаряне на назначената инспекция по последния сигнал.
„ Съгласна съм, че постоянно по един подобен въпрос има няколко страни и в никакъв случай виновният не е единствено един. Но отговорност на шефа е да може да се оправя с такива обстановки. Аз съм уверена, че няма шеф на българско учебното заведение, който да не е бил изправян пред такава обстановка. Личното ми мнение е, че господин Борисов е с непълен педагогичен стаж. Явно е, че в учебното заведение липсва съответен метод към децата. Учителският колектив и родителите са разграничени, а работа на шефа е да сплотява и колектива, и надлежно децата и техните родители “, акцентира Ирена Анастасова в дупликата си. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР