В последните 16 месеца няма спор кой е най-честият съперник

...
В последните 16 месеца няма спор кой е най-честият съперник
Коментари Харесай

Епизод №8 от Димитров-Гофен за място в топ 4 в Монте Карло

В последните 16 месеца няма спор кой е най-честият противник на Григор Димитров. От Аустрелиън Оупън 2017 насам българинът изигра 6 мача с Давид Гофен. Седмият и общо осми в съперничеството им следва след броени часове, а залогът в него е място на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло.

Двубоят в Княжеството стартира в 12 часа българско време, а развиването му можете да следите в GONG.BG.

Едва ли има противник, с който Григор се познава по-добре, в сравнение с с белгиеца. Разликата сред двамата във възрастта е по-малка от 6 месеца, а дуелите им са минали от юношеско равнище, през по-ниските професионални равнища Фючърс и Чалънджърс, с цел да се стигне до върха в съперничеството им до този миг - финалът в Лондон в края на предходната година.

Той бе извоюван от Димитров, който несъмнено има положителни мемоари от мачовете си с белгиеца до този миг, защото успехите са 6:1 за българина. До този миг двамата не са играли на клей на равнище АТР, само че за сметка на това и трите им дуела на Фючърс и Чалънджър шампионати са на алено. И трите са през 2010-а и са извоювани от Димитров.

За Григор това ще е трети четвъртфинал в Монте Карло, а до този миг не е стигал до топ 4. Гофен пък ще опита да повтори достижението си от предходната година, когато бе на полуфинал.

Димитров стигна до този стадий след два обрата в по три сета над Пиер-Юг Ербер и Филип Колшрайбер. Гофен пък се оправи в по два сета със Стефанос Циципас и Роберто Баутиста Агут.

Последният дуел сред двамата положителни другари бе през февруари в Ротердам, където безразсъден рикошет от ракетата в окото докара до отказването на Гофен при започване на втория сет.

Е, каквото и да се случи в мача, то няколко часа по-късно Димитров и Гофен още веднъж ще бъдат дружно на корта, тъй като ще би трябвало като тандем ще играят четвъртфинал и на двойки. Техни противници са първенците от Аустрелиън Оупън Оливер Марах и Мате Павич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР