В последните 13 състезания във Формула 1 Макс Верстапен взе

...
В последните 13 състезания във Формула 1 Макс Верстапен взе
Коментари Харесай

Ред Бул успя сериозно да олекоти RB18

В последните 13 надпревари във Формула 1 Макс Верстапен взе 10 победи, като главните аргументи за това састрахотната форма на международния първенец, отличната работа на RB18 с гумите и неналичието на механически проблеми. Има и още една причина - техническият екип на Ред Бул съумя съществено да понижи тежестта на автомобила, като съгласно списание auto motor und sport става въпрос за олекотяване с към 20 кг.

За разлика от Ферари, в Ред Бул съумяха да реализират и по-елегантно нарастване на притискащата мощ, идваща от аеродинамиката, оттова следва това, че колата се пързаля по-малко в завоите и надлежно стъпва доста по-добре на гумите, като това важи за всички модели на сликовете на Пирели.

На “Монца ” гумите на Шарл Леклер се износваха по-бързо от тези на Макс и той нямаше действителна опция да покрие надпреварата единствено с един бокс като Верстапен.

Олекотяването на колата с 20 кг се отразява чудесно на скоростта й - допуска се, че автомобилът на Ред Бул е станал с 0,6-0,7 секунди на обиколка. Според информация от другите тимове, в този момент RB18 е единствено с 2 до 5 кг по-тежък от минималното тегло от 798 кг.
 Верстапен: Разполагахме с доста мощен автомобил Верстапен: Разполагахме с доста мощен автомобил
Ред Бул възнамерява усъвършенствания и нови съставни елементи за RB18 за Гран При на Сингапур, само че този път измененията ще са по-малко, защото от отбора признаха, че са изчерпили бюджета за развиване на автомобила в хода на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР