В последните 10 години броят български студенти във Великобритания стои

...
В последните 10 години броят български студенти във Великобритания стои
Коментари Харесай

12% от нашите студенти на Острова са в университети от ТОП 1...

В последните 10 години броят български студенти във Англия стои постоянен и възлиза на към 6 хиляди души.

Същевременно още преди Brexit таксите за образование доближават до над £9000 в Англия, където са множеството българи, въпреки студенти от Европейски Съюз да могат да следват и на практика гратис в Шотландия. След Brexit българските студенти на всички места се преглеждат като такива от трети страни, като таксите за новоприетите мощно се покачват до над £30000 според от програмата.

Класациите на университетите се разминават съгласно методологията си и мощно зависят от фокуса върху даден предмет - да вземем за пример физика, право, стопанска система. Общата класификация за 2020 на една от постоянно употребяваните ранглисти, Times Higher Education (THE), дефинира 9 британски и 1 шотландски университет за топ 10 във Англия, като разликата по отношение на класацията за 2023 е минимална.



Според последните налични данни от образователната 2019/20 година едвам 12% от българските студенти в страната следват в топ 10 университет съгласно тогавашната ранглиста. Броят българи в такива престижите висши образователни заведения е 725 и в действителност е формиран на половина от идващите в University College и King`s College London и University of Manchester, където приемът на българи обичайно е по-висок.

Докато напълно дребен брой университети в Европейски Съюз се класират паралелно с топ 10 на Англия, такива на по-ниско равнище са налични съвсем на всички места. Въвеждането на доста нови стратегии на британски в ред страни ги прави налични за повече студенти, като се чака нарасналите такси за образование във Англия да пренасочат бъдещи претенденти към тези страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР