В последната си декларация в 48-то Народно събрание ГЕРБ отчетоха

...
В последната си декларация в 48-то Народно събрание ГЕРБ отчетоха
Коментари Харесай

ГЕРБ отново в центъра на политиката, вече не е в изолация

В последната си декларация в 48-то Народно заседание ГЕРБ регистрираха напъните си да има постоянно държавно управление и парламент. Десислава Атанасова сподели, че още след изборите станало ясно, че ще са нужни взаимни отстъпки. Липсваше задоволително политическа храброст, с цел да се поеме отговорността за ръководство на страната, съобщи тя. Герберите били подготвени да поемат тази отговорност, по думите й, макар тяснопартийния интерес. Бяхме подготвени да водим разговор, предложихме разнообразни формули, посочи Атанасова. Целта била страната да има проевропейско и антикризисно държавно управление. Усилията на ГЕРБ обаче срещнали колебливост и клишета.

" Благодарим за проявената храброст отстрана на Движение за права и свободи и Български напредък, които бяха подготвени да дадат късмет на препоръчаното от нас експертно държавно управление! "
 Движение за права и свободи поддържат кабинета
Движение за права и свободи поддържат кабинета " Габровски " с едно мислено и при стратегия

Това разгласи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ

Тя сподели, че най-вече от партията на Бойко Борисов разчитали на " Демократична България ", които имали опция посредством поддръжка за ГЕРБ да осъществят част от предизборните си обещания. Те обаче избрали да дадат незнайна дължина на служебния кабинет на Румен Радев. Политическата рецесия може да бъде решена със храброст, счита Атанасова и настоя за поддържане на политическия разговор. " Убедени сме, че политическата рецесия нито може да бъде решена по комфортен за партиите и техните водачи метод, нито може да бъде решена с екстравагантност и нововъведения, нито може да бъде решена с повторение на опорни точки и лозунги. Точно противоположното - точно тези средства и неналичието на политически потенциал са главната причина за безпътицата, в която се намира страната през последните две години. "

" Днес, можем да кажем, че ГЕРБ/СДС е резистентен и незаобиколим факт в българската политика и към този момент не е в изолираност, а е в центъра на политическия развой. "
 ГЕРБ ни лишили от еврото, а Демократична България и Политическа партия ще избавят парламентарна народна власт
ГЕРБ ни лишили от еврото, а Демократична България и Политическа партия ще избавят парламентарна народна власт

Демократична България: Дневният ред на Народното събрание се диктуваше от ГЕРБ и може би отдалечено от Банкя

Политическата рецесия не може да бъде решена без ГЕРБ/СДС, посочи Десислава Атанасова. Партията на Борисов към този момент е резистентен и незаобиколим фактор и към този момент е в центъра на политическия развой, съгласно нея. ГЕРБ/СДС не е просто абревиатура, акцентира тя.

48-то Народно заседание въпреки всичко съумяло да вземе значими решения. Сред триумфите тя регистрира значими стъпки по ПВУ, еврозоната и Шенген, обезщетенията за тока, спряна била финансовата случка на Асен Василев. Най-сериозните провокации пред идващия парламент ще е да се овладее спадът в стопанската система, по думите й.

Десислава Атанасова благодари на Вежди Рашидов, че във значим миг се съгласил да оглави Народното събрание. Тя му се извини, че ГЕРБ го подложили на това тестване. Атанасова благодари и на престижите, съгласили се да бъдат част от оферти от ГЕРБ Благодари и на членовете и симпатизантите на партията. На сътрудниците си пожела триумф. Атанасова изрази вяра мостовете сред политическите сили да се градят, а не да се разрушават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР