В последната седмица преди да бъде поставено началото на Слънчевия

...
В последната седмица преди да бъде поставено началото на Слънчевия
Коментари Харесай

Дубай: Мъри - Шаповалов на старта; Медведев и Рубльов с трудни първи съперници

В последната седмица преди да бъде сложено началото на " Слънчевия дубъл ", формиращ се от Мастърсите в Индиън Уелс и в Маями, по традиция място в календара на АТР Тура заемат конкуренциите от категория АТР 500 в Акапулко и в Дубай. Настоящото издание на шампионата в Близкия изток пък по всичко проличава, че няма да се разграничи от предходни години и още веднъж ще ни предложи гаранция за зрелищен тенис в арабската страна, като жребият за надпреварата самичък по себе си дава обещание това, предоставяйки конфликти от вида Анди Мъри - Денис Шаповалов още на старта, а в този момент дано разгледаме в по-големи елементи пътя до купата на част от любимците.

Схемата се оглавява от защитаващия първенец Даниил Медведев, който ще започва акцията си с привидно непредсказуем тест в лицето на сънародника си Александър Шевченко, намиращ се в страхотна форма в последно време, преди при евентуален триумф в откриващия си мач да си обезпечи среща с един всред Сумит Нагал и Лоренцо Сонего във втория стадий. На четвъртфиналите за руснака следва пък възможен дуел с спечелилия от дуела сред Борна Чорич и 18-годишния Якуб Меншик, до момента в който тази част от схемата в спор за място в дуела за купата се събира с четвъртината, която несъмнено е най-оспорвана и бива предвождана от третия подложен Хуберт Хуркач, чието главно затруднение по пътя към полуфиналите се явяват спечелилият от секцията, събрала Уго Юмбер, Гаел Монфис, Анди Мъри и Денис Шаповалов.

Водач на долната половина пък е Андрей Рубльов, който ще открие присъединяване си с мач против Жижен Жанг, преди във втория кръг да премери сили още веднъж с Лоренцо Музети или изненадата от Аустрелиън Оупън и квалификант Артур Казо. Впоследствие пред руснака се разкрива евентуален конфликт вероятно с шестия подложен Адриан Манарино, до момента в който за място на финала в конкуренцията ще му се наложи да спори по всяка възможност с някого всред Александър Бублик и първенеца в Доха, както и негов съотечественик Карен Хачанов.

Пълния аспект на жребия за АТР 500 шампионата в Дубай можете да разгледате тук:

Draw in Dubai with some great first rounds!
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР