В последната седмица Nike успя да влезе в новините по

...
В последната седмица Nike успя да влезе в новините по
Коментари Харесай

Nike в два скандала със свои продукти

В последната седмица Nike съумя да влезе в новините по не изключително прелестен метод. Спортната марка изтегли един от своите артикули от пазара, а различен беше забъркан в " етичен " скандал.

На 24 август стопираха да се продават ски маските Nike x MMW collection, откакто критици онлайн и офлайн упрекнаха марката, че проповядва расизъм и придава блестящ отенък на насилието.

THIS IS NOT RIGHT @nike @nikelondon

I think you’ve made a big mistake on this one, targeting the current Gang culture for profit, there’s 100’s of dead kids parents that you should be thinking about before you made these, let alone put them out for sale. pic.twitter.com/lPRoYWzyWX
— MR DT © (@MrDtAFC) August 19, 2018

В рекламната визия на маската взе участие негър модел, чието лице - като се изключи очите - е покрито от нея. " Не одобряваме и не насърчаваме по никакъв метод толкоз сериозна тематика като престъпността и културата на бандите ", се споделя в изказване на Nike по отношение на изтеглянето на маската.

 Снимка 375208

Ден по-късно стана ясно, че управата на един от най-значимите тенис шампионати в света - Откритото състезание на Франция, не разрешава потреблението на костюми, сходни на този на Серина Уилямс по време на последното й присъединяване на шампионата.

Екипът е дело на Nike и е в прорез с тенис културата и обичайните облекла, носени от тенисистките.

" Трябва да уважаваш играта и мястото ", разяснява сбито президентът на Френската тенис федерация Бернар Гюдичели във връзка прилепналия черен екип с чеп на Серина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР